Autonieuws

Rolls-Royce Amethyst Droptail, ook deze auto kost 30 miljoen euro

augustus 25, 2023

De opdrachtgever

In opdracht van een beschermheer wiens familiebedrijf is uitgegroeid van een edelstenenboetiek tot een multinational met gediversifieerde belangen heeft Rolls-Royce deze Amethyst Droptail samengesteld.

Privémuseum

De klant is volgens Rolls-Royce uitzonderlijk goed bereisd, internationaal opgeleid en werkelijk mondiaal in zijn inspiraties. Hij is een gevestigde beschermheer van de kunst, wiens collectie kostbare juwelen, belangrijke auto’s en hedendaagse kunstwerken is ondergebracht in een speciaal daarvoor ontworpen privémuseum. Kortom: de koper heeft voldoende financiële slagkracht voor een heuse one-off.

Geïnspireerd op amethistedelsteen

De opdrachtgever gaf Coachbuild-ontwerpers de opdracht om een ​​elegante uitdrukking van Droptail te creëren, geïnspireerd op de amethistedelsteen – de geboortesteen van hun zoon en een blijvend symbool van zuiverheid, helderheid en veerkracht.

Rolls-Royce Amethyst Droptail

De Rolls-Royce Amethyst Droptail werd onthuld aan de opdrachtgever, hun familie en vrienden tijdens een privé-evenement in Gstaad, Zwitserland.

Rolls-Royce Amethyst Droptail

Unieke kleuren

De kleur van de Rolls-Royce Amethyst Droptail is afgestemd op de zogeheten Globe Amaranth-wildflower, die bloeit in de woestijn vlakbij een van de huizen van de klant. De duotone verfafwerking aan de buitenkant legt meerdere stadia van de bloei van de bloem vast. De hoofdkleur van de carrosserie is een zachtpaarse tint met een delicate zilveren ondertoon, genaamd Globe Amaranth als eerbetoon aan de bloem. De kleur wordt versterkt met fijne vlekjes aluminiumpoeder die het licht reflecteren en een boeiende iriserende afwerking creëren.

De dieppaarse contrastlak Amethyst, die op het bovenste koetswerk van de auto wordt gebruikt, bevat een mix van rode, blauwe en violette micavlokken die samen een unieke mauve kleur creëren met een subtiele metaalachtige glans.

Favoriete maatjasje

In zonlicht onthult de auto ook een zacht vleugje mauve verf aan de binnenkant van de 22-inch wielen, wat een subtiel maar elegant contrast vormt met het spiegelgepolijste aluminium oppervlak; een toets die de klant vergeleek met de kleurrijke voering van hun favoriete maatjasje. Jawel, Rolls-Royce neemt maatwerk heel serieus. De foto’s spreken boekdelen.Rolls-Royce Amethyst Droptail