Autonieuws

Revolutie in autobezit: waarom kiezen voor een auto-abonnement?

december 1, 2023

Wat houdt het in?

Een auto-abonnement is een relatief nieuwe manier om een auto te bezitten zonder dat je deze daadwerkelijk hoeft te kopen. In plaats van een auto te kopen of te leasen, kun je ervoor kiezen om een auto-abonnement af te sluiten. Met een auto-abonnement krijg je de mogelijkheid om een auto te gebruiken voor een bepaalde periode, meestal enkele maanden of jaren. Dit betekent dat je de voordelen van het bezitten van een auto hebt, zoals mobiliteit en vrijheid, zonder de zorgen van het onderhoud, verzekeringen en afschrijvingen.

Voordelen van een auto-abonnement

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een auto-abonnement. Ten eerste is het financieel vaak aantrekkelijker dan het kopen van een auto. Je hoeft niet in één keer een grote som geld uit te geven, maar betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit kan voordelig zijn als je geen grote spaarrekening hebt of als je liever je geld ergens anders in investeert.

Daarnaast biedt een auto-abonnement flexibiliteit. Je kunt de auto gedurende de afgesproken periode gebruiken en daarna beslissen of je wilt doorgaan met het abonnement of niet. Dit geeft je de vrijheid om van auto te wisselen wanneer je wilt, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

Een ander voordeel is dat een auto-abonnement meestal de kosten van verzekering, onderhoud en pechhulp dekt. Dit betekent dat je geen extra kosten hebt naast het maandelijkse bedrag dat je betaalt. Dit kan handig zijn als je geen zorgen wilt maken over onverwachte uitgaven voor bijvoorbeeld reparaties of verzekeringen.

Vergelijking met leasen

Hoewel een auto-abonnement en het leasen van een auto op elkaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen. Bij een auto-abonnement betaal je meestal een vast bedrag per maand, terwijl bij een leasecontract de kosten afhankelijk zijn van het aantal kilometers dat je rijdt. Dit betekent dat je met een auto-abonnement vaak beter kunt voorspellen wat je maandelijkse kosten zullen zijn.

Een ander verschil is dat een auto-abonnement vaak flexibeler is dan een leasecontract. Bij een auto-abonnement kun je de auto vaak gebruiken voor een kortere periode, terwijl bij leasen je meestal een contract voor meerdere jaren afsluit. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld van baan verandert en een andere auto nodig hebt.

Auto-abonnement zonder BKR-toetsing

Een belangrijk voordeel van een auto-abonnement is dat het mogelijk is om een auto-abonnement zonder BKR te krijgen. Dit betekent dat je ook een auto kunt leasen als je een negatieve BKR-registratie hebt. Voor mensen die moeite hebben om een auto te leasen vanwege een negatieve BKR-registratie kan een auto-abonnement dus een goede optie zijn.