Autonieuws Autotests

Review – Nissan Juke (2024) – Vernieuwde Juke valt nóg meer op

maart 29, 2024

Trendzetter

Als jij thuis een compacte SUV voor de deur hebt staan, dan komt dat eigenlijk door de Nissan Juke. Nadat Nissan de eerste crossover ter wereld introduceerde in 2007 – de Qashqai – brachten ze in 2010 de allereerste compacte crossover uit, de Juke. De eigenzinnige mini-SUV werd meteen een hit. Andere merken sprongen op de kar van de crossover-trend en haastten zich om ook een B-segment SUV op de markt te brengen. Inmiddels heeft ieder merk – van Dacia tot Lexus – een kleine crossover in de showroom staan.

Gemene wesp

In 2019 kwam de tweede generatie Juke op de markt en die heeft nu een update gekregen. Aan de buitenkant valt er weinig nieuws te melden. Toch kun je vanaf een kilometer afstand al zien of er een vernieuwde Juke komt aanrijden. Hij is nu namelijk leverbaar in een nieuwe, felgele kleur, waardoor de Juke nog meer opvalt. De N-Sport-variant is daarnaast uitgerust met tal van zwarte accenten – zoals een zwarte grille, spiegelkappen en een zwart dak – waardoor de Juke een stoere, bijna agressieve uitstraling krijgt, als een soort gemene wesp.

Bagageruimte Nissan Juke

Een Hybrid-logo op de achterklep verklapt met welke motorvariant we rijden tijdens onze eerste kennismaking. Achter de klep schuilt 354 liter bagageruimte. Meer dan voldoende voor de dagelijkse boodschappen of een weekendje weg. Heb je meer ruimte nodig? Laat dan de hybrid staan en kies voor de reguliere benzineversie. Daar gaat bijna 70 liter meer in: 422 liter in totaal. De achterbank kan in beide versies uiteraard plat, in 60/40 verdeling.

Groot scherm

De grootste veranderingen vinden we in het interieur. Het dashboard is volledig vernieuwd en het infotainmentsysteem is vervangen door een groter scherm, dat we kennen van modellen zoals de Qashqai en X-Trail. In grote SUV’s vinden we zo’n flink scherm vrij normaal, maar in de compacte Juke valt het flinke formaat op. Er is veel rekenkracht aanwezig, waardoor je vlot door de menu’s kunt gaan. Met de toevoeging van draadloze Apple CarPlay en Android Auto is connectiviteit nu een naadloze ervaring. Daarnaast bieden nieuwe bekledingsopties, waaronder kunstleer met opvallende gele accenten in de N-Sport-uitvoering, een hoger niveau van stijl en comfort in het interieur. Vanbinnen is de Juke dus weer helemaal bij de tijd.

Praktischer

Het interieur oogt niet alleen stijlvoller, maar is ook praktischer. Met een groter dashboardkastje en een herontworpen middenarmsteun biedt hij meer opbergmogelijkheden en comfort voor de bestuurder en passagiers. Alle modellen zijn voorzien van een elektrische handrem en een draadloos oplaadpad voor smartphones. De eenvoudig bedienbare fysieke knoppen voor de klimaatcontrole zijn gelukkig gebleven.

Twee aandrijflijnen

Er zijn twee aandrijflijnen leverbaar voor de Juke. Zoals gezegd testen we de Hybrid – die we al eerder aan de tand hebben gevoeld in Nederland. Onder de motorkap ligt een 1,6-liter viercilinder zonder turbo en twee elektromotoren, wat resulteert in een totaal vermogen van 143 pk. Dankzij een 1,2 kWh accupakket kan de Juke kleine afstanden (tot 55 km/u) puur elektrisch rijden. Zijn energie wekt hij zelf op tijdens het afremmen en schakelen gaat altijd via een automaat. Een 114 pk sterke 1,0-liter benzinemotor zonder elektrificatie staat ook op de menukaart.

Indrukwekkend staaltje techniek

De Juke Hybrid biedt een zeer soepele en vlotte rijervaring. De hybride-aandrijflijn, ontwikkeld in samenwerking met Renault, is een indrukwekkend staaltje techniek waar we zeer over te spreken zijn. Er is altijd voldoende vermogen beschikbaar, en het voelt bijna alsof je voortdurend elektrisch rijdt, mede dankzij de fluisterstille werking van de aandrijflijn.

Sportief

Dankzij responsieve besturing en een goed uitgebalanceerd onderstel valt er ook lol te beleven. De Juke behoort zelfs tot de leukst rijdende crossovers in het B-segment. Wat zeggen we? Misschien wel de leukste! In de Sportmodus zorgt een extra krachtige regeneratiestand voor meer energie. Hierdoor krijg je bij het accelereren extra vermogen van de elektromotor. En dat terwijl de auto toch zuinig blijft met een indrukwekkend brandstofverbruik van 1 op 20.

Conclusie

Met zijn vernieuwde stijl, geavanceerde technologie en prettige rijervaring blijft de Nissan Juke een topkeuze in het compacte SUV-segment. Of je nu op zoek bent naar een eigenzinnige stadsauto of een veelzijdige metgezel voor avonturen in het buitenland, de Juke staat staat zijn mannetje met zijn eigenzinnige karakter en prestaties. In de video hieronder vertellen we je meer over de vernieuwde Juke: