Autonieuws

Review – MG4 Electric XPOWER (2024) en MG4 Electric Trophy Extended Range

oktober 6, 2023

Ontdekkingsreis

Tijdens een ontdekkingsreis door de elektrische modellen van MG, waanden we ons in de omgeving van Amsterdam, een stad die een mengelmoes is van historische charme en een vooruitstrevende blik op de toekomst – een perfecte setting om deze innovatieve voertuigen te ervaren. Terwijl we door de stad en de omliggende regio’s reden, konden we de MG4 Electric XPOWER en de MG4 Electric Trophy Extended Range in actie ervaren en hun unieke eigenschappen en rijkwaliteiten verkennen.

Xpower

De XPOWER liet ons hart sneller kloppen met zijn agressieve, haast krankzinnige benadering van elektrisch rijden. Met zijn twin elektromotoren die samen een overweldigende 435 pk en 600 Nm koppel vrijgeven, trok dit model de aandacht en de adrenaline naar ongekende hoogten. Hoewel het vermogen en de snelheid absoluut vermakelijk waren, viel de functionele aspect een beetje in het niet, wat ons tot de conclusie bracht dat dit een auto is voor de liefhebber van snelheid en sensatie, eerder dan de praktische forens.

Actieradius MG4 Trophy Extended Range

De Trophy Extended Range, aan de andere kant, bood een ervaring die meer gericht was op de dagelijkse en zakelijke rijder. Met een benijdenswaardige actieradius van 520 kilometer (WLTP) en een prijspunt dat binnen een meer algemeen toegankelijk bereik valt, speciaal na de aftrek van de EV-subsidie, voelde dit model aan als een betrouwbare metgezel voor degenen die een ongecompliceerde, efficiënte reis van A naar B willen, zonder de zorgen over laadstops.

Solide aanbod

Bij het verkennen van de variërende landschappen rondom Amsterdam, met de kalme kanalen en de bruisende stadsstraten, werd het duidelijk hoe divers de nieuwe MG4 Electric-modellenlijn kan zijn in het voldoen aan uiteenlopende bestuurdersbehoeften. Met opties die de gedurfde en avontuurlijke bestuurder tot de rustige, pragmatische pendelaar aanspreken, lijkt MG een solide aanbod te hebben dat een breed publiek kan bedienen.

Evolueren

Terwijl de markt voor elektrische voertuigen blijft groeien en evolueren, biedt MG een breed scala aan opties met verschillende versies van de MG4 Electric, elk met hun eigen karakter, batterijopties en prijspunten, waardoor een aangepaste rijervaring voor een variëteit aan automobilisten mogelijk wordt.

Met een groeiend netwerk van brandstores en servicepunten om de toenemende vraag en interesse in hun elektrische modellen te ondersteunen, zet MG stappen om een prominente speler te worden in de elektrische mobiliteitsrevolutie die door steden en landen over de hele wereld waait.

Bekijk ook: