Autotests

Review – Dacia Sandero Stepway Extreme (2023)

juni 4, 2023

Dacia Sandero Stepway Extreme

Bij Dacia vinden ze dat avontuur niet altijd hand in hand hoeft te gaan met een hoog prijskaartje. Het merk introduceert daarom een nieuw uitrustingsniveau voor avonturiers. Alle modellen – de Spring, Duster, Jogger en Sandero Stepway – zijn er voortaan als Extreme-versie. Met oog voor detail en een focus op avontuur, zijn deze nieuwe versies gericht op bestuurders die op zoek zijn naar een avontuurlijke auto zonder de bank te breken. Over onze eerste kennismaking met de Duster en Spring lees je hier. In dit artikel bespreken we de Sandero Stepway Extreme.

Avontuurlijke accenten

Het merk heeft een avontuurlijke sausje over de compacte hatchback gegoten. Denk aan verschillende avontuurlijke designelementen, zoals koperkleurige accenten op de neus, spiegelkappen en op de dakrails, waar de modelnaam in koperkleur te vinden is. De dakrails kan overigens dwars geplaatst worden. Handig, zo heb je dus altijd dakdragers bij je. Op de achterklep is de merknaam Dacia in koperkleurige belettering te vinden. Ook is er een nieuwe carrosseriekleur beschikbaar: Cedar Green.

Topografisch design

In het interieur introduceert Dacia een nieuwe grijze bekledingsstof genaamd ‘MicroCloud’. Deze stof siert niet alleen de deurpanelen en stoelen maar ook het dashboard. Het slijtvaste materiaal is volgens het merk eenvoudig te reinigen. Een avontuurlijke dag op het strand met een vies wetsuit of een wandeling die resulteert in modderige kleren, het interieur van de Extreme-variant kan het allemaal aan.

De voorstoelen zijn voorzien van een Dacia-logo en koperkleurige stiksels. Op de vloer liggen rubberen matten met een topografisch design, die niet alleen praktisch zijn, maar ook het avontuurlijke karakter van de auto benadrukken. De koperkleurige afwerking van de deurpanelen en ventilatieopeningen voegt een vleugje luxe toe aan het interieur.

Prijzen Dacia Sandero Stepway Extreme

Technisch gezien heeft Dacia geen ingrijpende wijzigingen doorgevoerd op de Sandero Stepway. Net als een reguliere Sandero Stepway is de Extreme-versie leverbaar met 90, 100 en 110 pk sterke motoren. De prijslijst van de Extreme begint met de 100 pk sterke TCe 100 ECO-G. Voor deze LPG-versie vraagt Dacia 21.700 euro. Voor 22.500 euro rij je met de 110 pk sterke TCe 110 benzineversie de showroom uit. Automaatrijders moeten voor de  90 pk sterke versie gaan en wat dieper in de buidel tasten:  hij is vanaf 24.600 euro. In de video hieronder vertellen we je meer over de Sandero Stepway Extreme.