Autonieuws

Renault Symbioz: een eerste blik

februari 8, 2024

De naam Symbioz

Symbioz klinkt als het Franse ‘symbiose’ en is afgeleid van ‘symbiosis’. Dit betekent ‘samenleven’ in het oud Grieks. Bovendien is de nieuwe modelnaam gemakkelijk te begrijpen voor een breed publiek. Het is bekend in verschillende talen, zoals ‘symbiose’ in het Engels, ‘simbiose’ in het Spaans en ‘simbiosi’ in het Italiaans. Renault heeft over die naam dus goed nagedacht.

Interieur

Maar wat heeft de auto verder te bieden? Volgens Renault voldoet het interieur aan alle behoeften van een gezin dankzij voldoende binnenruimte voor zowel inzittenden als bagage. De auto krijgt ook een solarbay panoramadak, gebaseerd op PDLC-technologie waarmee het glazen dak is te verduisteren zonder het te hoeven afdekken.

Renault Symbioz

Aandrijflijn Renault Symbioz

De E-Tech full hybrid aandrijflijn van de Renault Symbioz krijgt een systeemvermogen van 107 kW (145 pk). Het gewicht van de auto blijft onder de 1.500 kilogram. De nieuwe Renault Symbioz krijgt een lengte van 4,41 meter. Ter beeldvorming: een Renault Austral is 4,51 meter lang en een Renault Arkana is 4,56 meter lang. De Renault Scenic is 4,47 meter lang en een Renault Megane is 4,20 meter lang. De nieuwe Megane en Scenic worden beide uitsluitend met batterij-elektrische aandrijflijn geleverd.

Renault geeft in de nabije toekomst meer informatie vrij over de nieuwe Symbioz. Stay tuned dus!

Renault Symbioz