Achtergrond Autonieuws

Renault opent gigantisch simulatiecentrum

oktober 6, 2023

2.300 vierkante meter

Renault heeft onlangs een nieuw gebouw geopend dat zich helemaal richt op digitale simulatie. Het gebouw is 2.300 vierkante meter groot en helpt de ontwikkelingsafdeling van Renault om betere ontwerpen te maken en het proces van het maken van nieuwe auto’s sneller te laten verlopen. Ze kunnen nu zeer nauwkeurige computermodellen maken en hoeven minder fysieke prototypes te bouwen, wat geld bespaart.

Digitale tweeling

Het merk maakt met de tool gebruik van een “digitale tweeling”, een digitale kopie van een model. Hiermee kunnen ze niet alleen tijdens de ontwikkeling van een auto simulaties uitvoeren, zonder dat daar een fysieke auto voor nodig is. Via virtual reality kunnen ingenieurs zo verschillende aspecten van auto’s aan de tand voelen. Ze kunnen bijvoorbeeld de verlichting van auto’s in simulaties testen, zodat ze ’s nachts niet echt de weg op hoeven.

Roads

Renault heeft ook de zogeheten tools Roads in gebruik genomen. Deze simulator staat in een enorme ruimte met een koepel die groot genoeg is voor een hele auto. Deze simulator kan het gedrag van auto’s onder verschillende omstandigheden precies nabootsen, zoals het type weg, verkeersdrukte, interacties met andere auto’s, weer en meer.

Meer dan zeventig ingenieurs werken in het nieuwe Immersive Simulation Centre van Renault . Ze kunnen digitale wegen maken en echte rijomstandigheden simuleren. Ze kunnen ook een digitale tweeling van een auto bouwen, inclusief hoe deze op de weg presteert en hoe de software werkt. Deze digitale tweeling wordt vervolgens onderworpen aan miljoenen testsituaties in de cloud.