Autonieuws

Renault 5 E-Tech electric: vanafprijs nu al bekend!

december 1, 2023

Renault 5 E-Tech electric voor moderne tijdperk

Fabrice Cambolive, CEO Renault, zegt: “De nieuwe Renault 5 is een culticoon dat opnieuw is ontworpen voor het moderne tijdperk. Voor deze interessante auto, die in Frankrijk is ontworpen en wordt geproduceerd, hebben we alles uit de kast gehaald. Met zijn vrolijke design en nieuwe generatie technologieën maken we elektrische auto’s in Europa bereikbaarder.”

Vanafprijs elektrische Renault 5

Hoewel de marktintroductie nog even op zich laat wachten, kan Renault al wel een vanafprijs noemen. Hoewel, een vanafprijs-indicatie. “De vanafprijs van de Renault 5 E-Tech electric zal circa 25.000 euro bedragen, vergelijkbaar met de basisprijs van hybridemodellen in het B-segment”, aldus de woordvoerder van Renault.

Renault 5 E-Tech electric

Twee batterijvarianten

Het volledig nieuw model wordt leverbaar in twee batterijvarianten, waaronder een 52 kWh-versie met een actieradius tot 400 kilometer (WLTP). De 3,92 meter lange Renault 5 E-Tech electric komt later ook met een 40 kWh batterij. Maar we kunnen al meer details verklappen.  

Design Renault 5 E-Tech electric

Neem de koplampen. Ze maken de voorzijde direct herkenbaar. Niet alleen de vorm is onderscheidend, maar ook de centrale lens die doet denken aan de pupil van het oog. Dit is een verwijzing naar de advertenties vanaf 1972, met ‘De avonturen van Supercar’, dat je het even weet. Brede wielkasten en op de hoeken geplaatste, verticale achterlichten zijn andere kenmerken van het model.

Laadstatusindicator

De luchtinlaat op de motorkap van de klassieke Renault 5 is bij de nieuwe Renault 5 E-Tech electric achterwege gelaten. In plaats daarvan is een laadstatusindicator te vinden, waarvan de verlichting een ‘5’ vormt als de batterij volledig is opgeladen. De indicator is een speels element, maar ook een functionele. De laadstatus is hiermee in een oogopslag afleesbaar, ook voor omstanders.

Renault 5 E-Tech electric

Levering elektrische Renault 5 start in najaar van 2024

Renault komt ook met een speciale R5 R Pass, waarmee klanten voorrang krijgen bij het plaatsen van hun bestelling en daarmee als een van de eersten de nieuwe Renault 5 E-Tech electric in ontvangst nemen. Vanaf 30 november is het mogelijk om zo’n R5 R Pass aan te vragen. Deelnemers aan dit programma kunnen de nieuwe Renault 5 al tien dagen voor de algemene verkoopstart bestellen. Deze klanten krijgen hun nieuwe auto dan ook eerder overhandigd dan gebruikelijk, vanaf het najaar van 2024. De orders via het R5 R Pass-programma krijgen namelijk voorrang op de productielijn in de ElectriCity-fabriek in Douai, Frankrijk.

Kosten van R5 R Pass

Houders van een R5 R Pass ontvangen na de onthulling een schaalmodel van de Renault 5 E-Tech Electric en krijgen ook als eerste toegang tot content en evenementen rondom de Renault 5. De R5 R Pass is voor 150 euro te bestellen via deze link en beschikbaar in zeven deelnemende landen. Behalve in Nederland, ook in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en het Verenigd Koninkrijk.

Comeback Renault 5

Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer voor Renault, zegt: “Voor de comeback van dit icoon wilden we iets anders dan een traditionele marktintroductie. Stap voor stap onthullen we het design van dit retro-futuristische model, met een grootschalig communicatieplan voorafgaand aan de lancering. De Renault 5 is zonder twijfel hét ideale model voor deze aanpak. We hebben het hier over de wedergeboorte, of zelfs het heruitvinden van een legende. Het is zonder twijfel een van de meest iconische modellen in de historie van de Franse auto-industrie.”

Renault 5 E-Tech electric

AmpR Small-platform

De Renault 5 E-Tech electric is als eerste model gebaseerd op het nieuwe AmpR Small-platform (voorheen CMF-B EV-platform). Dit platform maakt gebruik van een multilink achterwielophanging.

Reno, de avatar van Renault!

In de auto is ook ‘Reno’ te vinden, de eerste officiële avatar van Renault. Deze nieuwe ‘gehumaniseerde bijrijder’ zorgt voor een digitale beleving in de wereld van Renault. Je kan Reno nu al downloaden! Appstore of Google Playstore.

V2G-technologie voor Renault 5 E-Tech electric

Daarnaast is de Renault 5 E-Tech electric als eerste productiemodel van Renault uitgerust met V2G-technologie (Vehicle-to-Grid) met een bi-directionele boordlader. De V2G-technologie wordt ondersteund door Mobilize en maakt het voor de 5 E-Tech electric mogelijk om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Hiermee kunnen eigenaren geld besparen tijdens het opladen of zelfs terugverdienen.

Renault 5 E-Tech electric


Renault 5 E-Tech electric


Renault 5 E-Tech electric