Autonieuws

Psst, deze aandrijflijnen krijgt de elektrische MINI Countryman

april 6, 2023

Twee versies elektrische MINI Countryman

De nieuwe generatie MINI Countryman wordt volledig elektrisch. Dat zal geen verrassing voor je zijn. Maar dat MINI met twee aandrijflijnen komt, is nieuwe informatie. De basisversie – MINI Countryman E gedoopt – heeft een aandrijflijn met een systeemvermogen van 191 pk (140 kW). Er komt ook een variant met vierwielaandrijving: de MINI Countryman SE ALL4. Dit is de eerste volledig elektrische auto met vierwielaandrijving van het merk.

Aandrijflijn MINI Countryman SE ALL4 2023

De Countryman SE ALL4 heeft twee elektromotoren, eentje op de vooras en een exemplaar op de achteras. Samen goed voor 230 kW/313 pk, inclusief een tijdelijke boost. Beide modelvarianten krijgen een accu met een batterijcapaciteit van 64,7 kWh. De geschatte actieradius komt uit op ongeveer 450 kilometer. De auto deelt zijn technische basis met de elektrische BMW iX1.

Afmetingen MINI Countryman

De lengte van de nieuwe MINI Countryman komt uit op 4.429 mm, dat is 13 centimeter meer ten opzichte van de huidige generatie. De hoogte groeide met bijna zes centimeter tot 1.613 mm, resulterend in nog meer hoofdruimte. Echt ‘mini’ is de nieuwe Countryman dus niet. Het is de grootste MINI ooit.

MINI Countryman

Lekker ‘eco’!

De Countryman is wel meer ‘eco’ dan ooit. De gegoten lichtmetalen velgen zijn gemaakt van tot wel 70 procent gerecycled aluminium. De oppervlakken van het dashboard, het stuur, de hemelbekleding en de vloer van de auto en de vloermatten zijn gemaakt van gerecycled polyester dat is verkregen uit PET-flessen en tapijtresten.

MINI Countryman historie

De start van de productie in november 2023 in de BMW Group Fabriek Leipzig is de eerste keer dat een MINI in Duitsland wordt geproduceerd. Het merk verwacht met het model het succes van de eerdere generaties voort te zetten. De eerste generatie van de MINI Countryman was meteen een succes voor MINI en vanaf 2010 breidde hij de modelfamilie uit met een compacte SUV met vierwielaandrijving, vijf deuren en – voor het eerst voor een MINI-model – een lengte van meer dan vier meter. Vanaf 2017 was de tweede generatie MINI Countryman ook beschikbaar als MINI Cooper SE Countryman ALL4, het eerste plug-in hybride MINI-model met een extra elektromotor van 65 kW/88 pk op de achteras. Nu stapt het merk over op een volledig elektrische Countryman.MINI Countryman 2023