Autonieuws

Project Mondo G legt je in de watten, soort van

februari 23, 2023

Project Mondo G

Project Mondo G werd op de Moncler Genius Show tijdens de London Fashion Week onthuld. Het thema ‘Art of Imagination’ is een boodschap om groots te dromen en nieuwe wegen in te slaan, het onmogelijke bereikbaar te maken en grenzeloos nieuwe dingen te ontdekken. Zodoende is deze bijzondere G-Klasse ontstaan.

Groot kunstwerk!

Het hoekige design van de G-Klasse en de zachte lijnen van het gewatteerde jack van Moncler vormen een bijzonder contrast. Beide producten hebben zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot gewilde lifestyle-items. Het kunstwerk – gemaakt van hout – is 4,6 meter lang, 2,8 meter hoog, 3,4 meter breed (met wielen) en weegt een stevige 2,5 ton.

Project Mondo G

Andere kenmerken

De ruwe patina is een zichtbaar teken van slijtage dat verwijst naar functionaliteit en bruikbaarheid. Het vormt een visueel contrast met de hoogglanzend reflecterende oppervlakken. Een ander bewust in het oog springend element is de enorme ritssluiting, een praktische verwijzing naar de veelzijdigheid en variabiliteit van zowel de auto als het jack.

Mercedes-Benz G-Klasse

Met de G-Klasse in 1979 betrad Mercedes-Benz geheel nieuw terrein. Het G-model is enerzijds ontworpen als een terreinvaardig vervoermiddel met vrijetijdskarakter en anderzijds voor zwaar gebruik in bijvoorbeeld industriële of gemeentelijke toepassingen. Kort na de introductie begon een continu ontwikkelingsproces dat tot op de dag van vandaag voortduurt. In de nabije toekomst staat er een volledig elektrische G-Klasse op stapel.

Project Mondo G


Project Mondo G