Autonieuws Fun

Professioneel bandenroker Travis Pastrana gaat los in Florida in Gymkhana 2022 – VIDEO

december 9, 2022

Gymkhana

De Gymkhana-filmpjes zijn een begrip. In de eerdere delen zag je steevast stuntpiloot en bedenker Ken Block achter de knoppen van vuurspuwende, rokende en welhaast buitenaards ogende vierwielers. Maar ook Block wordt een dagje ouder, en in Travis Pastrana is er perfecte protegé gevonden. In Gymkhana 2022 maakt Pastrana de stad Florida onveilig in een opgefokte, beresterke ’83 Subaru GL Wagon. Don’t try this at home…

Bigger, stronger, faster

Gymkhana is net als de Fast&Furious-films: elk nieuw deel moet bigger, stronger, faster zijn dan zijn voorganger. En dat lukt heel aardig – al valt er inmiddels een duidelijke rode draad te bespeuren in het type stunts dat de Gymkhana-filmpjes serveert. Van bizarre jumps tot in rook opgaande donuts en van knotsgekke dragraces tot stoppies met heuse air brakes… zelfs Epke Sonderland en Sanne Wevers zullen waarschijnlijk rode oortjes krijgen bij het aanschouwen van Gymkhana 2022. Pastrana lijkt het allemaal met speels gemak uit zijn hoed te toveren. Hulde!

Subaru GL Wagon van weleer

Het brute monster waarin Pastrana de straten van Florida onveilig maakt is een Subaru GL Wagon uit 1983. De +870 pk sterke Japanner van weleer heeft de koosnaam ‘Family Huckster’, een vette knipoog naar de Family Truckster die furore maakte in de film National Lampoon’s Vacation, eveneens uit ’83. Weinig onderdelen van Pastrana’s Subaru zijn weliswaar nog origineel. Zo is Pastrana’s GL Wagon, naast een maximaal opgevoerde 4-cilinder boxermotor met knoepers van turbo’s, uitgerust met een sequentiële versnellingsbak, een kwartet WRC-dempers en een buizenframe. Eigenlijk is zelfs de vintage ogende carrosserie ‘nep’, want grotendeels opgetrokken uit het hypermoderne en vederlichte goedje carbonfiber. Geen overbodige luxe gezien Gymkhana 2022 behoorlijk wat air time kent.

Spectaculaire video

Ten opzichte van deze video van Travis Pastrana is de Electrikhana-video van Ken Block maar braaf. Ook leuk natuurlijk en van een heel ander kaliber, maar Pastrana presenteert wat ons betreft de ruigste Gymkhana-video ooit! Meer gaan we niet verklappen. Je moet het vooral zelf zien!

[HOONIGAN] Gymkhana 2022: Travis Pastrana Goes Berserk in Florida in a 862HP Subaru Wagon