Autonieuws

Productieversie Toyota Urban SUV komt al in 2024

december 4, 2023

Zes BEV-modellen

Het plan van Toyota is om in Europa tegen 2026 zes BEV-modellen te hebben geïntroduceerd. Een divers gamma van geëlektrificeerde modellen helpt Toyota Motor Europe bij het bereiken van het doel om tegen 2035 uitsluitend emissievrije voertuigen aan te bieden en tegen 2040 volledige koolstofneutraliteit te bereiken. Deze Toyota Urban SUV Concept is een van die modellen. De auto komt uit in het B-segment.

Toyota komt met elektrische SUV voor B-segment! – TOYOTA URBAN SUV CONCEPT – AutoRAI TV

B-segment

De Toyota Urban SUV Concept komt naast de Toyota Yaris Cross in de line-up van Toyota. Veel informatie is nog niet bekend. Volgens Toyota heeft het model ‘een compacte carrosserie met krachtige schouders en een hoge zitpositie’. De fabrikant zegt ook het volgende: “In het flexibele interieur, dat kan worden aangepast voor meer beenruimte voor de achterpassagiers of juist meer bagageruimte, wordt optimaal gebruikgemaakt van de binnenruimte.”

Toyota Urban SUV

Twee batterijen voor productieversie

De productieversie wordt leverbaar met keuze uit twee batterijen met verschillende capaciteit, passend bij hun budget of hun eisen met betrekking tot de actieradius. Toyota presenteert meer details én het productiemodel van deze batterij-elektrische SUV in 2024.

Naamgeving Toyota

Dat Toyota kiest voor een modelnaam met ‘bZ’ in de aanduiding is nog niet helemaal zeker. Anders had Toyota dit model ook wel als ‘bZ2’ aangekondigd. De kans bestaat dat Toyota overstapt op een andere namenstrategie. In de grille van dit studiemodel staat nog wel subtiel ‘bZ’, een afkorting voor Beyond Zero. Maar tijdens de presentatie werd die term – laat staan bZ – compleet stilgezwegen. Dit doet vermoeden dat Toyota nadenkt over andere naamgevingen.

Specificaties Toyota Urban SUV Concept

Lengte: 4.300 mm
Breedte: 1.820 mm
Hoogte: 1.620 mm


Toyota Urban SUV Concept


Toyota Urban SUV