Autonieuws

Prijzen nieuwe Kia Niro Hybrid, Plug-in Hybrid en e-Niro

februari 21, 2022

Best verkochte auto 2021

De bestverkocht auto van Nederland komt al een aantal jaar niet meer uit Duitsland, maar uit Zuid-Korea: de Kia Niro. Maar liefst 10.812 nieuwe exemplaren van de Koreaanse SUV kregen in 2021 een geel kenteken. De populairste uitvoering was niet de plug-in hybride of hybride, maar de elektrische uitvoering: de Kia e-Niro.

Nieuw Kia Niro

Nu is er een compleet nieuwe Niro. De ‘tiger nose’ – zoals Kia de herkenbare neuspartij noemt – is weer aanwezig, maar verder is er een hoop anders. Kia wil graag een jonger publiek aanspreken en daarom oogt de nieuwe Niro wat hipper dan zijn voorganger. Kijk maar eens naar de opvallende led-dagrijverlichting en de contrasterende kleur op de C-stijl, waar ook de achterlichten deels in verwerkt zijn. Het oogt allemaal net wat spannender dan voorheen.

Actieradius Kia e-Niro  

De hybride Niro is voorzien van een 1.6-liter benzinemotor en een elektromotor die samen goed zijn voor 141 pk. De plug-in hybride combineert dezelfde benzinemotor met een krachtigere 62 kW elektromotor en heeft een systeemvermogen van 183 pk. Dankzij een accupakket van 11 kWh kun je zo’n 60 kilometer elektrische rijden met de PHEV. De volledig elektrische Niro beschikt over 204 pk 255 Nm koppel. De nieuwe e-Niro komt 9 kilometer verder dan zijn voorganger. Die schopt het tot 455 kilometer en met de nieuwste e-Niro kom je 463 kilometer ver.


Lekker duurzaam

De e-Niro is uiteraard de duurzaamste uitvoering, maar ook in de PHEV en hybride-variant draag je je steentje bij aan een betere wereld. Het interieur van de nieuwe Niro is namelijk opgebouwd uit gerecyclede materialen. De hemelbekleding is gemaakt van gerecycled behang en de stoelen van onder meer Bio PU met tencel van eucalyptusbladeren. Meubilair waar menig koala van droomt. Op de deurpanelen is er milieuvriendelijke verf gebruikt om de impact op het milieu te minimaliseren en restafval te verminderen.

Bagageruimte Kia Niro

Veel Nederlanders kochten een Niro omdat hij lekker ruim en praktisch is. Ook in de nieuwe Niro kun je flink wat spullen kwijt achterin. De bagageruimte meet 475 liter (EV) en voorin past nog eens 20 liter in de frunk. De hybride en de plug-in hybride hebben respectievelijk een bagageruimte van 451 liter (HEV) en 348 liter (PHEV). De e-Niro mag tot 750 kilogram trekken en het verwachte trekgewicht van de hybride en plug-in hybride is 1.300 kg.

Prijzen Kia Niro

De nieuwe Kia Niro komt naar verwachting vanaf het begin van het derde kwartaal dit jaar naar Nederland. De hybride en plug-in hybride komen als eerste en worden gevolgd door de volledig elektrische variant.

Alle prijzen op een rij:

Uitvoering                                                     Vanafprijs

Niro HEV ComfortLine                                  € 31.995,-

Niro HEV DynamicLine                                 € 34.695,-

Niro HEV DynamicPlusLine                          € 37.195,-

Niro HEV Launch Edition                              € 41.095,-

Niro PHEV DynamicLine                               € 38.995,-

Niro PHEV DynamicPlusLine                        € 41.495,-

Niro PHEV Launch Edition                            € 44.195,-

Niro EV ComfortLine                                       € 39.795,-

Niro EV DynamicLine                                      € 41.795,-

Niro EV DynamicPlusLine                               € 44.295,-

Niro EV ExecutiveLine                                    € 47.395,-