Autonieuws

Populaire Kawasaki Z400 en Ninja 400 zijn terug!

juni 8, 2022

‘Terug van weggeweest’

Het viel wel direct op het bestuderen van de 2022 prijslijst: het ontbreken van de Z400 en de Ninja 400. Wat toch een tikkeltje vreemd was aangezien beide modellen goed verkocht werden in de lichte middenklasse. Wel liepen de modellen al eventjes mee, dus op een opvolger zouden we niet lang op hoeven wachten.

En ziehier, de herintroductie van de Kawasaki Z400 en de Ninja 400 voor modeljaar 2023. Deze A2 geschikte motoren zijn de perfecte kennismaking met de Kawasaki line-up voor nieuwe rijders of voor ervaren rijders die opzoek zijn naar puur rijplezier.

Techniek

Beide modellen zijn uitgerust met de krachtige 399cc Parallel-Twin met 45pk, laag verbruik en Euro5 goedgekeurd zonder verlies van vermogen. Een Assist & Slipperclutch zorgt voor een lichte bediening van de koppeling en voorkomt een blokkerend achterwiel bij te vroeg terugschakelen. Rijklaar wegen de Z400 en Ninja 400 respectievelijk 167 kg en 168 kg.

Het chassis is een uiterst licht Trellis buizenframe met het motorblok als dragend deel. Een korte wielbasis in combinatie met een lange achterbrug en steile balhoofdhoek resulteren in de scherpe besturing waar de Kawasaki 400’s bekend om staan. De telescopische voorvork heeft een diameter van 41 mm en de grote remschijf aan de voorzijde heeft een diameter van 310 mm. Beide benadrukken de volwassenheid van deze modellen. Vanuit het zadel kijkt de rijder uit op een multifunctioneel LCD display welke overzichtelijk het toerental, snelheid, huidige versnelling, brandstofniveau, kilometerstand, tripmeters, koelvloeistoftemperatuur, ECO-indicator en klok weergeeft. Het instrumentarium is voor beide modellen gelijk.

Styling

Kijkend naar de Z400 is deze direct te herkennen als Kawasaki door de bekende styling van de LED-koplamp, zoals ook de Z900 en de Z650 die hebben. Net als zijn grotere broers wordt het uiterlijk gekenmerkt door strakke lijnen en hoeken. De zithoogte is 785mm, maar voor lange rijders kan het zadel optioneel verhoogd worden. Ook de Ninja 400 heeft een herkenbaar Kawasaki Ninja-design, door ondermeer de gescheiden koplampen, opstaande neus en slank profiel.

Wanneer te koop?

De 2023 Z400 en Ninja 400 zijn al vanaf augustus dit jaar beschikbaar bij de officiële Kawasaki dealers. De Kawasaki Z400 is beschikbaar in Candy Lime Green & Pearl Robotic White. De Ninja 400 in Lime Green (KRT Edition) & Metallic Carbon Gray. Prijzen worden later bekend gemaakt.