Autonieuws

POAH! BMW 3.0 CSL Hommage geteased

juni 28, 2022

CEO plaatst kiekjes op Insta

Niemand minder dan de Nederlander Frank van Meel – de CEO van BMW M – plaatste maandag foto’s van de Hommage op zijn eigen Instagram. Gezien de kwaliteit van de foto’s is het alles behalve een ongelukje geweest dat de foto’s de wereld in zijn geslingerd. Natuurlijk allemaal in de hoop dat we er opgewonden van worden – en dat worden we stiekem ook…

Batmobile

De auto is een hommage aan de 3.0 CSL, een fenomenale machine die in de jaren 70 furore maakte in de European Touring Car Championship. Door de uitgeklopte wielkasten en dikke spoilers kreeg de auto de bijnaam ‘de Batmobile’ en met de dikke 3.0-liter zescilinder benzinemotor was de auto haast onverslaanbaar. De auto staat symbool voor het begin van BMW M.

Moderne interpretatie

Niet voor niets dat BMW M een moderne interpretatie maakt van de Batmobile in het jaar dat het 50 jaar bestaat. Veel kenmerken van het oude model zien we dan ook terug op de door de CEO gedeelde foto’s. De brede wielkasten, flinke spoiler op de achterklep én eentje boven de achterruit. Maar ook de enigszins ‘smalle’ nieren aan de voorkant lijken een verwijzing naar het legendarische model.

M4 CSL als basis

Het lijkt erop dat de net gepresenteerde BMW M4 CSL (550 pk) de basis vormt voor de 3.0 CSL Hommage. Geruchten gaan dat deze 3.0 CSL Hommage wel meer vermogen krijgt. Op het internet circuleren cijfers rond van boven de 600 pk. In tegenstelling tot de M4 CSL, die alleen met automaat verkrijgbaar is, krijgt deze Hommage waarschijnlijk wél een handgeschakelde zesbak, gezien de sticker met ‘6MT FTW’. Ook de sticker ‘Insanely epic’ willen we graag geloven.

Giswerk

Maar voorlopig blijft het dus natte vingerwerk wat betreft de Hommage. Het is nog niet duidelijk wanneer die komt, maar waarschijnlijk wel nog dit jaar. Wat die moet kosten is ook nog onduidelijk, wel er worden bedragen van 600.000 à 700.000 euro genoemd. Yikes!

Het is overigens is het niet de eerste keer dat BMW komt met een hommage aan de 3.0 CSL. In 2015 presenteerde BMW namelijk een conceptauto van de 3.0 CSL Hommage en in 2018 een extremere versie daarvan, de 3.0 CSL Hommage R.