Autonieuws

Picknicktafel nodig? Koop een Hennessey Venom F5 Revolution Coupé

januari 10, 2023

Groeten uit Texas

Het in Texas gevestigde Hennessey is inmiddels een klinkende naam in de wereld van hypercars. De fabrikant hoort thuis in hetzelfde rijtje als Pagani, Koenigsegg, Bugatti en Pininfarina. Bij Hennessey draait het puur om de prestaties, maar het valt op dat ook de afwerking van de hypercar naar een aanzienlijk hoger niveau is getild. Mag ook wel, want het bedrijf vraagt 2,7 miljoen euro voor een Hennessey Venom F5 Revolution Coupé. In totaal produceert het merk 24 exemplaren. De meeste auto’s zijn al vergeven. Wie een auto wenst, moet snel handelen.

6,6-liter ‘Fury’ V8-motor met dubbele turbo

Zoals andere Venom F5-modellen maakt ook de Revolution Coupé gebruik van een koolstofvezel monocoque waarin een twinturbo 6,6-liter ‘Fury’ V8-motor is gelepeld, met de juiste brandstof goed voor een vermogen van 1.817 bhp (1.842 pk). Al die power gaat via een transmissie met enkele koppeling rechtstreeks naar de achterwielen. Koolstofkeramische remschijven zijn standaard, evenals een airscoop op het dak en een koolstofvezel achtervleugel die bij 300 km/u een downforce genereert van 362 kilogram. Boven 400 km/u – want zo snel is deze Hennessey – is dat zelfs 635 kilogram. De achterspoiler is zo groot dat hij ook dienst kan doen als picknicktafel.

Hennessey Venom F5 Revolution Coupé

Hennessey Venom F5 Revolution Coupé: straaljager op wielen

John Hennessey, oprichter en CEO van het bedrijf, zegt: “De nieuwe Venom F5 Revolution Coupé combineert onze uitstekende 1.817 bhp sterke V8 ‘Fury’-motor met ons lichtste en meest capabele chassis. De hypercar, die verbluffend snel is, voelt zich thuis op een racecircuit waar optimale handling is van het grootste belang – hij biedt de behendigheid van een straaljager, maar met een krachtbron vergelijkbaar met die van een Saturn V-raket!”
Hennessey Venom F5 Revolution Coupé