Autonieuws

Peugeot geeft e-Traveller een nieuw gezicht

november 14, 2023

Peugeot e-Traveller

Volgens het Franse merk is de e-Traveller hét vervoermiddel voor professionele personenvervoerders, zoals hotels, shuttleservices en taxibedrijven. Hij biedt comfortabel plaats aan vijf tot negen passagiers – afhankelijk van de versie. Het VIP-uitrustingsniveau omvat een loungeconfiguratie met vier afzonderlijke zitplaatsen – twee-aan-twee tegenover elkaar – met een luxueuze afwerking en uitrusting. Denk aan airconditioning in drie zones en een verduisterend glazen dak.

Nieuwe neus

De vernieuwde versie herken je aan een nieuw ontworpen front. De e-Traveller heeft het nieuwe familiegezicht van Peugeot, met een nieuw ontworpen grille met het Peugeot-logo in het midden, nieuwe led-koplampen in de bekende klauwvorm en een voorbumper die verder is geoptimaliseerd voor zowel veiligheid als aerodynamica.

e-Toggle

Binnen zijn de wijzigingen ingrijpender. Peugeot installeert een geheel nieuw dashboard. Een nieuw digitaal 10-inch instrumentenpaneel is standaard, evenals een 10-inch infotainmentscherm. Optioneel is een verwarmbaar stuurwiel. Er zijn nu meer en grotere opbergvakken, vooral op het dashboard en in de middenconsole. Het dashboard is voorzien van de nieuwe e-Toggle-schakelaar voor de bediening van de elektrische transmissie. Er is ook een nieuwe stof of geperforeerd leder voor de stoelen (afhankelijk van de versie) en nieuwe Liquid Palladium-kleurige bekleding op de wanden.

Aandrijflijn

Onderhuids zijn er geen wijzigingen. De elektromotor beschikt over 136 pk en er zijn twee accupakketten: 50- en 75 kWh, goed voor een rijbereik van 224 en 350 kilometer. Met het grote accupakket komt de e-Traveller wel 20 kilometer verder dan voorheen. De laadkracht blijft hetzelfde: