Autonieuws

Paul Walkers iconische ‘Godzilla’ uit Fast & Furious 4 gaat onder de hamer

maart 29, 2023

Fast & Furious

Op 7 april gaat de nieuwe Fast & Furious-film in première. Het is al weer de tiende film in de F&F-reeks. Fans met diepe zakken kunnen drie weken later een poging wagen om een van de beroemdste auto’s van de franchise te bemachtigen: de 2000 Nissan Skyline R34 GT-R uit de Fast & Furious 4. Het gaat het om de GT-R waarmee alle close-up scènes met niemand minder dan Paul Walker zijn opgenomen. Veilinghuis Bonhams omschrijft de auto als “one of the most famous modern-day movie cars”.

Godzilla

De tweede generatie 2000 GT-R, die in 2008 aan Universal Film Studios werd geleverd en ook wel bekendstaat als ‘Godzilla’, werd zonder motor door tuner Kaizo Industries gekocht uit Japan. Ze regelde een RB26-motor en paste de auto volledig aan naar de persoonlijke wensen van Paul Walker zelf.

Aanpassingen

De ombouw omvatte de installatie van een aangepaste rolkooi, een op maat gemaakte infotainmentsysteem op het dashboard en aangepaste OMP racekuipstoelen – die nog steeds op Paul Walkers zitpositie staan. Onder de motorkap is een Turbonetics intercooler toegevoegd aan de 2,6-liter dubbelgeblazen zes-in-lijn. Bonhams plakt geen prijskaartje op de auto, maar verwacht dat de auto minstens een miljoen zal opbrengen.