Achtergrond Autonieuws

Parkmobile wordt EasyPark, wat zijn de gevolgen voor mij?

november 14, 2022

EasyPark Group overname

Het verdwijnen van Parkmobile is een gevolg van de overname van PARK NOW door de EasyPark Group in 2021. De Parkmobile-app wordt de komende tijd stap voor stap getransformeerd naar de EasyPark-app. Ook de visuele identiteit met de roze en paarse kleuren van EasyPark wordt doorgevoerd. Het merk Parkmobile gaat uiteindelijk verdwijnen en wordt EasyPark. 

EasyPark

De topman aan het woord

Marius Koerselman, Country Director EasyPark Nederland: “Deze integratie stelt ons in staat om de technologie van EasyPark en de ervaring van Parkmobile te combineren en een brede dekking te bieden in Nederland en in 27 landen wereldwijd. EasyPark heeft als grote voordeel de crossborder functionaliteit, die in 2023 zal worden toegevoegd aan de gebruikers van de Nederlandse app. Ons doel is één app voor alle parkeertransacties, wereldwijd.” 

Veranderingen

Voor de huidige Parkmobile-gebruikers verandert nu alleen de visuele omgeving. Het Nederlandse kantoor blijft het klantcontact verzorgen voor Nederlandse klanten. Met de EasyPark-app kunnen klanten betalen voor parkeren op straat en in garages, elektrische voertuigen opladen en parkeerplaatsen vinden, in meer dan twintig landen.

Kosten Parkmobile

Wat er gaat veranderen aan de kosten is op dit moment nog niet bekend. Voor het gebruik van Parkmobile betaal je momenteel €0,39 per parkeeractie of €2,50 per maand. De tarieven voor het parkeren worden bepaald door de aanbieder van de parkeerplek, zoals de gemeente. Je kunt meerdere kentekens toevoegen aan een account, maar een extra kenteken toevoegen kost je wel 1 euro.

Prijzen EasyPark

EasyPark biedt klanten twee prijsmodellen aan:

EasyPark Go is een ‘pay as you park’-model. Je betaalt de lokale parkeerkosten plus € 0,39 transactiekosten per parkeeractie.
SMS herinneringen: € 0,19
E-mail kwitanties: Gratis

EasyPark Premium is handig als je regelmatiger parkeert. Met dit pakket betaal je maandelijks €1,99, en daarmee geen transactiekosten.
SMS herinneringen: € 0,19
E-mail kwitanties: Gratis

In Nederland accepteert EasyPark de volgende betaalmethodes: MasterCard, Visa, PayPal en AMEX. Wellicht dat hier iDeal nog aan toegevoegd wordt.

Verder groeien

De overname van Parkmobile stelt EasyPark Group in staat om verder te groeien in de wereld van digitale parkingdiensten, het laden van elektrische voertuigen en mobiliteitsdiensten. De twee bedrijven zijn perfect gepositioneerd met een bijkomende marktdekking in Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, het VK (inclusief Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales) en de rest van Europa. Met een groeiend netwerk van momenteel 3.200 steden wereldwijd.