Autonieuws

Parkeerangst? Koop een Hyundai IONIQ 5 met e-Corner

januari 11, 2023

E-Corner-technologie verder doorontwikkeld

Echt nieuw is het idee van de e-Corner-module niet. Hyundai MOBIS, de afdeling van Hyundai gespecialiseerd in reserveonderdelen en autonoom rijden, toonde de technologie al in 2018. Maar tijdens CES 2023 werd een compleet nieuw en functionerend prototype getoond. Het systeem is nu op alle vier wielen toegepast. Alle wielen kunnen daardoor draaien, waardoor een parkeervak naast de weg eenvoudig in- en uitgereden kan worden. De auto verplaatst zich simpelweg naar de zijkant van de weg, richting het parkeervak.

Vier systemen ineen

De verbeterde e-Corner-module is volgens de makers een compleet functionerend systeem bestaande uit een elektromotor, een demper maar ook brake-by-wire- en steer-by-wire-systemen. Het gewicht van een module is niet bekend. Wel is bekend dat het systeem in het wiel wordt ingebouwd. Of de e-Corner-modules ooit het productiestadium halen, is op dit moment nog niet duidelijk. Het is en blijft een complex systeem. Maar als de vraag er is, waarom dan niet in productie nemen?


Hyundai IONIQ 5 met e-Corner


Hyundai IONIQ 5 met e-Corner


Hyundai IONIQ 5 met e-Corner

Bewegingen van een krab

Hyundai MOBIS: “Nu kun je de real-life bewegingen van een krab nabootsen. De natuurlijke voordelen in een smalle binnenstad of in vrachtgebieden zijn vanzelfsprekend.” Het systeem heeft verschillende modi: krab-rijden, 360-graden draaien (zero-turn), diagonaal rijden en pivot turn. In onderstaande video zie je de technologie in actie!