Autonieuws

Opel Rocks-e in het voorjaar in Nederland te koop

januari 28, 2022

Autorijden zonder rijbewijs

Merken halen alles uit de kast om consumenten al op jonge leeftijd aan hun te binden. Merktrouw ontwikkelt zich namelijk op jonge leeftijd. Opel pakt het wat dat betreft slim aan: de nieuwe stadsauto van het Duitse merk mag je als 16-jarige al rijden. Zolang je maar een bromfietscertificaat op zak hebt.

Opel Rocks-e

Maak kennis met de Opel Rocks-e: een kleine elektrische stadsauto, met een vraagprijs van onder de 10.000 euro. Waarom mag je er zonder rijbewijs in rijden? Het tweepersoons voertuig heeft slechts 8 pk en daardoor een topsnelheid van 45 km/u. De actieradius bedraagt 75 kilometer. Je kunt hem via een openbare laadpaal opladen of gewoon thuis aan het stopcontact hangen. Het duurt dan zo’n 3,5 uur voordat de accu weer vol zit. De Rocks-e is gebaseerd op de Citroën Ami, die vooralsnog niet naar Nederland komt.

In je eigen bubbel

Volgens Opel is de compacte vierwieler het antwoord op de toenemende behoefte aan individuele, duurzame mobiliteit in grote steden. Dankzij een aantrekkelijke aanschafprijs onder de 10.000 euro, lage gebruikskosten, slimme laadoplossingen en geschiktheid voor bestuurders vanaf 16 jaar met een bromfietscertificaat of rijbewijs B, slaat de Opel Rocks-e een brug tussen de scooter en traditionele stadsauto. De gebruikskosten zijn volgens het merk vergelijkbaar met openbaarvervoerstarieven.

Echt compact

De Rocks-e is slechts 2,41 lang en 1,39 meter breed. Je kunt hem dus bijna overal parkeren. Dankzij zijn draaicirkel van slechts 7,2 meter, kun je ook eenvoudig manoeuvreren door krappe straatjes. Achter de stoelen zijn bagagevakken, waar je een tas of boodschappen kwijt kunt. Bij de voetenruimte is er 63 liter bagageruimte.

Drie varianten

Er komen drie varianten van de eigenzinnige Opel op de markt. Standaard zit op de Rocks-e het nieuwe Opel Vizor familiegezicht, LED-koplampen, LED-knipperlichten én een panoramisch dak. Naast de basisvariant kun je ook kiezen voor de Tekno en de Klub. Die zijn voorzien van ‘x-Style’-wielkappen en zwarte strepen op de portieren. Andere blikvangers zijn de grijze carrosserie van de Rocks-e Klub en de gele skidplates van de Rocks-e Tekno.

Interieur

De kleurenschema’s worden voortgezet in het interieur, met opbergnetten en haken voor boodschappentassen in dezelfde kleuren, evenals grijze of gele inzetstukken rond het instrumentarium en de middenconsole. Ook de naden van de vloermatten hebben dezelfde karakteristieke kleur.

Prijzen Opel Rocks-e

De definitieve prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar het is al wel duidelijk dat je hem voor minder dan 10.000 euro voor de deur (op de stoep?) hebt staan. Nederland is na Duitsland het tweede land waar de Opel Rocks-e op de markt komt.

Lees ook:

Nissan kondigt Micra-opvolger aan