Autonieuws

Opel Frontera: de eerste details

april 9, 2024

Nieuwe designtaal

De nieuwe Opel Frontera is het eerste productiemodel waarop het nieuwe Opel ‘Blitz’-embleem prijkt, centraal in het Opel Vizor familiegezicht. Het zwarte ‘vizier’ aan de voorzijde van de Frontera integreert naadloos de Eco LED-koplampen met automatisch grootlicht. Het familiegezicht herbergt onderin ook een trapeziumvormige koelopening en benadrukt de robuuste houding van de auto.

“De kenmerkende, vleugelvormige achterlichten van Opel hebben bij de Frontera een moderne interpretatie met lichtblokken, gescheiden door inzetstukken in carrosseriekleur. Van opzij valt vooral de onderscheidende C-stijl op, die de ruime cabine visueel in tweeën deelt. De geprononceerde wielkasten en spatborden geven de auto stevige proporties en een solide, moderne uitstraling”, aldus Opel.

Connectiviteit en comfort

In het interieur is het volledig digitale Pure Panel-cockpit aanwezig met twee 10-inch beeldschermen en een Multimedia-infotainmentsysteem. Ook het nieuw ontworpen Opel-stuurwiel springt direct in het oog. Opel volgt consistent de filosofie van maximaal comfort met minimale afleiding, met een heldere en opgeruimde gebruiksbeleving die digitale stress en afleiding voorkomt.

De nieuwe Opel Frontera houdt ook rekening met automobilisten die liever op hun eigen mobiele apparaat vertrouwen. De SUV komt op de markt met een innovatief smartphonestation (optioneel). De smartphone maakt via een speciale app verbinding en is daarna te gebruiken als het bedieningspaneel voor het infotainment van de auto, met ongewijzigde werking van stuurwielbediening.

Interieur Opel Frontera met digitaal dashboard en touchscreen op de middenconsole.
Interieur Opel Frontera met digitaal dashboard en touchscreen op de middenconsole.

Intelli-Seat

Daarnaast kunnen klanten van de nieuwe Opel Frontera rekenen op innovaties voor zitcomfort. De gepatenteerde ‘Intelli-Seat’-voorstoelen hebben een uitsparing die de druk op het staartbeen verlaagt en daardoor ook op lange snelwegritten zorgt voor uitstekend comfort. Bovendien zijn de stoelen niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar bieden ze ook een opvallend design met contrasterende stiksels. Bekleding van gerecycled materiaal behoort tot de mogelijkheden.

Overal USB’s

Slimme oplossingen zorgen voor extra plezier en gemak aan boord, zoals de gekoelde inductielader voor smartphones, twee USB-poorten voorin en twee USB-poorten achterin. Grotere mobiele apparaten, zoals tablets, zijn veilig op te bergen in de middenconsole dankzij een flexibele band die het apparaat op zijn plaats houdt. Verder bieden verschillende open opbergruimtes plaats aan kleinere voorwerpen, waarbij de rubberen binnenzijde het geluid van rammelende voorwerpen dempt. De passagiers achterin profiteren van geïntegreerde smartphone-zakken in de rugleuning van de voorstoelen.

Opel Frontera

Bagageruimte Opel Frontera

De nieuwe Opel Frontera maakt ook indruk met zijn bagageruimte. Die biedt standaard al meer dan 460 liter en met neergeklapte achterbank zelfs 1.600 liter. Voor extra veelzijdigheid is de rugleuning van de achterbank in de verhouding 60:40 neerklapbaar, terwijl een onder de laadvloer nog extra opbergruimte beschikbaar is. Wie nog meer bagage wil meenemen, kan opteren voor de functionele dakrails (optioneel) om te profiteren van de daklast van ruim 200 kilogram.

Als EV en als MHEV

Net als alle andere nieuwe Opel-modellen maakt de Frontera niet alleen indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn prestaties. De SUV komt op de markt met keuze uit batterij-elektrische aandrijving en efficiënte hybrideaandrijving met 48V-technologie. Afgezien van de gekozen aandrijving staat de nieuwe Opel Frontera altijd garant voor veel rijplezier dankzij de specifieke onderstelafstemming. De ingenieurs in Rüsselsheim hebben veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de typerende Opel rijeigenschappen – zelfs bij hoge snelheden op de Duitse Autobahn.

Meer details over de nieuwe Opel Frontera volgt binnenkort. Stay tuned voor een uitgebreide walkaround-video.


Opel Frontera


Auto-SUV-interieur met stuurwiel met embleem, digitaal dashboard en touchscreen op de middenconsole.


Close-up van een lichtmetalen velg van een SUV met een blauwe achtergrond met kleurverloop.


Close-up van de achterkant van een moderne auto-SUV met LED-achterlichten en oranje verfafwerking, met name de Opel Frontera.


Close-up van de oranje grille van een auto-SUV met het woord 'Frontera' erop gedrukt.


Oranje Opel Frontera SUV tentoongesteld in een studiosetting met dramatische verlichting.


Oranje Opel Frontera geparkeerd onder diffuus licht.


Oranje Opel Frontera compacte Suv geparkeerd onder een schijnwerper.