Autonieuws

Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe: dit zijn ze!

september 28, 2022

Ooit was het Opel GSe-label een afkorting van ‘Grand Sport Einspritzung’ (Grand Sport Inspuiting), zoals bij de Opel Commodore GS/E en de Opel Monza GSE. Nu maakt GSe een comeback als submerk voor sportieve modellen van Opel, waarbij GSe staat voor ‘Grand Sport electric’.


Opel vanaf 2028 een volledig elektrisch merk

“De nieuwe Astra GSe en de nieuwe Astra Sports Tourer GSe zijn de ideale auto’s om ons sportieve nieuwe submerk mee te lanceren. Bovendien passen ze volledig in onze strategie om vanaf 2028 een volledig elektrisch merk te zijn”, aldus Florian Huettl, CEO van Opel.

Aandrijflijn

Oke, lekker veel vermogen dus? Minimaal 300 pk? Nou, dat dus niet. De aandrijflijn van de nieuwe Opel Astra GSe en Opel Astra Sports Tourer GSe schoppen het tot 225 pk (165 kW) met een maximumkoppel van 360 Nm. Prestatiecijfers moet Opel nog communiceren.

Onderstel Opel Astra GSe

We weten al wel dat het onderstel met 10 millimeter is verlaagd en ze krijgen een sterker remsysteem. De oliegevulde schokdempers van de voor- en achterwielophanging bieden extra sportiviteit. De dempers zijn voorzien van FSD (Frequency Selective Damping), waardoor verschillende dempingskarakteristieken bij hoge frequenties (suspension control) versus lage frequenties (body control) mogelijk zijn. Ook de ESP-instellingen zijn exclusief voor GSe-modellen, waarbij de activeringsdrempel naar boven is aangepast om tegemoet te komen aan het dynamische rijgedrag van de bestuurder.

Design Opel Astra GSe

Kenmerken van de Opel Astra GSe zijn lichtmetalen 18-inch wielen – geïnspireerd op die van het veelgeprezen en volledig elektrische Manta GSe-concept –, een specifieke voorbumper en het GSe-embleem op de achterklep. In het interieur worden de sportieve ambities nog eens onderstreept door de met Alcantara beklede sportstoelen voorin. Deze stoelen hebben ook een AGR-certificering. Ze zijn dus goed voor de rug.