Autonieuws

Ontketen de kracht van de nieuwe Lamborghini Urus

mei 30, 2024

De originele Lamborghini Urus markeerde de intrede van het merk in de moderne high-performance SUV-sector. De 2025 Lamborghini Urus gaat nog een stap verder met de introductie van elektrificatie. De nieuwe Urus SE is uitgerust met een plug-in hybride (PHEV) aandrijflijn die een 4,0-liter V8 met een 192 pk sterke elektromotor combineert, wat resulteert in een indrukwekkende 580 kW (789 pk). Naast zijn indrukwekkende prestaties biedt de Urus SE ook een verbeterde koppelcurve en de mogelijkheid tot een volledig elektrische rijmodi. Dit maakt de Urus SE tot een innovatieve en veelzijdige toevoeging aan Lamborghini’s iconische SUV-reeks.

Wat is nieuw voor 2025?

De 2025 Lamborghini Urus introduceert diverse updates. Het nieuwe Lamborghini Urus SE-model heeft een plug-in hybride aandrijflijn met een gecombineerd vermogen van 580 kW (789 pk). Exterieurvernieuwingen omvatten adaptieve matrix led-koplampen, een powerdome-motorkap, een herontworpen achterklep met een opvallende middenvouw en vernieuwde bumpers en diffusers. Binnenin vind je een grotere 12,3-inch touchscreen met verbeterde reacties en spraakbediening. Ondanks deze technologische vooruitgang behoudt de Lamborghini Urus SE fysieke schakelaars en de iconische kooi-startknop. Met meer dan 100 beschikbare lakopties en nieuwe 23-inch Galanthus wielen, blijft de Lamborghini Urus een opvallende verschijning op de weg.

Wat is de prijs van de Lamborghini Urus?

De prijzen voor de 2025 Lamborghini Urus variëren afhankelijk van het model en de opties:

Model Prijs (vanaf)
Urus S € 245.000
Urus Performante € 275.000
Urus SE Hybride € 275.000

Voor degenen die maximale prestaties zoeken, is de Lamborghini Urus Performante met zijn indrukwekkende acceleratie de beste keuze. De Lamborghini Urus S biedt een geweldige balans tussen luxe en prestaties voor een iets lagere prijs. Echter, de Lamborghini Urus SE Hybride is de beste waarde voor je geld, met de meeste pk’s en de veelzijdigheid van een hybride aandrijflijn. Dit model is ideaal voor kopers die de voordelen van elektrificatie willen ervaren zonder in te leveren op kracht en snelheid. Gezinnen en dagelijks gebruik profiteren van de hybride efficiëntie, terwijl prestatiegerichte bestuurders genieten van de indrukwekkende power en koppelcurve.

Geïnteresseerd in een Urus? Bekijk deze Lamborghini Urus occasions.

Motor, Transmissie en Prestaties

De Lamborghini Urus biedt verschillende aandrijflijnen die elk hun eigen karakter hebben. De Lamborghini Urus S en Performante modellen zijn uitgerust met een 483 kW (657 pk) sterke twin-turbo 4,0-liter V8. Deze motor levert een diep gebrul bij stationair draaien en een krachtige huil onder vol gas, en accelereert van 0-100 km/u in slechts 3,1 seconden. 

De Lamborghini Urus SE Hybride voegt een 141 kW (192 pk) elektromotor toe aan dezelfde V8, wat een gecombineerd vermogen van 580 kW (789 pk) oplevert. Ondanks Lamborghini’s conservatieve schattingen, verwachten we dat de Lamborghini Urus SE ook in staat is om in ongeveer 3,4 seconden van 0-100 km/u te accelereren. Alle modellen hebben een achttraps automatische transmissie en permanente vierwielaandrijving, wat zorgt voor een fantastische acceleratie en stabiliteit bij hoge snelheden. Hoewel de hybride aandrijflijn een meer lineaire koppelcurve biedt, kan de extra complexiteit van de hybride technologie sommigen afschrikken die een puur mechanische rijervaring verkiezen.

Brandstofverbruik

De Lamborghini Urus heeft nooit de nadruk gelegd op brandstofefficiëntie. De Lamborghini Urus S en Performante modellen halen respectievelijk ongeveer 6 km per liter in de stad en 8 km per liter op de snelweg. De Lamborghini Urus SE Hybride biedt een aanzienlijke verbetering met een verwachte 17 km per liter bij gecombineerde rijomstandigheden, dankzij de plug-in hybride aandrijflijn. 

Lamborghini Urus rit

Echter, in reële situaties kan het brandstofverbruik variëren afhankelijk van rijstijl en omstandigheden. Hoewel de hybride efficiëntie aantrekkelijk is, kan de beperkte elektrische actieradius van circa 34 kilometer voor sommigen een nadeel zijn.

Interieur, comfort en bagageruimte

Het interieur is een visueel spektakel, met jet-fighter-achtige ontwerpen en hoogwaardige materialen zoals faux-suède en koolstofvezel. De startknop onder een rode flip-cover en de hendels voor rijmodi voegen een speelse touch toe. Hoewel de infotainmentsystemen indrukwekkend zijn, kunnen de dubbele touchscreens soms minder intuïtief zijn dan traditionele knoppen. De achterbank biedt voldoende ruimte voor passagiers, maar de optionele kuipstoelen verminderen de bagageruimte van 623 naar 566 liter. Hoewel de Lamborghini Urus comfortabel is, kunnen de sportieve stoelen op langere ritten wat minder ondersteuning bieden.

Infotainment en connectiviteit

Elke Lamborghini Urus is rijk uitgerust met de nieuwste infotainment- en connectiviteitsfuncties. Het volledig digitale instrumentenpaneel en de twee touchscreens in de middenconsole bieden bediening voor het klimaatsysteem, audio en meer. Hoewel de grafische weergave scherp is en de pictogrammen groot zijn, kunnen de touchscreens soms minder intuïtief zijn dan traditionele knoppen en draaiknoppen. De standaard geluidsinstallatie is prima, maar de optionele Bang & Olufsen premium audio-installatie tilt de geluidskwaliteit naar een hoger niveau, perfect voor muziekliefhebbers. Hoewel de technologie indrukwekkend is, kan de complexiteit ervan af en toe afleiden van de rijervaring.

Veiligheidsvoorzieningen

De Lamborghini Urus biedt een scala aan geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve cruisecontrol met stop-en-go-technologie, een dodehoekmonitor en achterste kruisverkeerswaarschuwing. Een optionele nachtzichtcamera verhoogt de veiligheid bij slecht zicht. Ondanks deze indrukwekkende technologieën, ontbreekt het de Lamborghini Urus aan enkele concurrerende systemen, zoals standaard zelfparkeerassistentie, die alleen als optie beschikbaar is. De crashbestendigheid van de Lamborghini Urus is uitstekend, maar de beperkte standaard garantie van drie jaar zonder kilometerbeperking en het ontbreken van gratis gepland onderhoud kunnen potentiële kopers teleurstellen. Over het algemeen biedt de Lamborghini Urus goede veiligheid, maar er is ruimte voor verbetering in standaard uitrusting en service.

Garantie en onderhoudsdekking

De garantie van de Lamborghini Urus omvat drie jaar zonder kilometerbeperking, wat redelijk is, maar niet uitmuntend in vergelijking met concurrenten. Helaas biedt Lamborghini geen gratis gepland onderhoud, wat teleurstellend is voor een auto in deze prijsklasse. Er zijn wel uitgebreide garantie- en onderhoudsplannen beschikbaar tegen extra kosten. Hoewel de basisdekking adequaat is, zouden kopers van een luxe SUV zoals de Lamborghini Urus meer verwachten op het gebied van service en ondersteuning.

Overzicht

Lamborghini Urus in een bos

De Lamborghini Urus biedt een unieke mix van kracht, luxe en technologie. Hoogtepunten zijn de indrukwekkende prestaties, vooral met de SE Hybride en het opvallende ontwerp. Het Lamborghini Urus interieur is luxueus en boordevol technologie, hoewel de touchscreens soms minder intuïtief zijn. De brandstofefficiëntie van de hybride is een pluspunt, maar de beperkte elektrische actieradius kan een nadeel zijn. De veiligheidsvoorzieningen zijn uitgebreid, maar sommige opties zijn beperkt. Al met al blijft de Lamborghini Urus een topkeuze voor liefhebbers van high-performance SUV’s, ondanks enkele kleine tekortkomingen.