Autonieuws Autosport

Onthulling nieuwe Hypercar van Alpine nabij!

mei 31, 2023

Nieuwe Hypercar

Alpine bevestigt zijn toewijding aan het World Endurance Championship (WEC) met de onthulling van zijn nieuwe Hypercar op 9 juni 2023 in Le Mans. In lijn met de inschrijving in de LMP2-klasse ontwikkelt Alpine een nieuwe Hypercar waarmee het merk volgend jaar deelneemt in de hoogste klasse (LMDh) van de 24 uur van Le Mans – de koningsklasse van de lange-afstandsracerij.

Prototype

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de 24 uur van Le Mans onthult Alpine het toekomstige prototype waarmee het in 2024 de strijd aangaat met de grootste automerken. Langeafstandsracen gaat een nieuw tijdperk tegemoet en is competitiever dan ooit. Daarmee is het een onmisbare klasse voor Alpine, dat eerder al eens de 24 uur van Le Mans wist te winnen.

Alpine Hypercar LMDh teaser

Alpine A110 R Le Mans

Behalve de onthulling van de nieuwe Hypercar brengt Alpine ook een eerbetoon aan de 24 uur van Le Mans met een exclusieve, gelimiteerde versie op basis van de meest radicale A110: de Alpine A110 R Le Mans. Dit nieuwe model beleeft zijn debuut op 7 juni op het Circuit de la Sarthe in Le Mans, waar ’s werelds meest prestigieuze lange-afstandsrace wordt verreden op 10 en 11 juni 2023.

De recent onthulde Alpine A290_β en de Alpenglow showcars zijn te bezichtigen in de Hydrogen Village.

Alpine A110R Le Mans teaser