Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Ongenode gast legt Mercedes-Benz-fabriek stil

maart 28, 2022

Zes uur dicht

Steeds meer fabrieken van automerken zijn (tijdelijk) gesloten. Meestal omdat er een tekort is aan onderdelen en niet omdat er een ‘Big cat’ de fabriek binnen komt lopen. Dat laatste was het geval in India, waar een luipaard van ongeveer drie jaar oud verdwaalde in de Mercedes-Benz-fabriek in de plaats Pune. Iedereen moest het pand verlaten, waardoor de productie bijna zes uur stil lag.

Vrijgelaten

Uiteindelijk wisten medewerkers van de natuurbeschermingsorganisatie Wildlife SOS en de lokale woudautoriteit de luipaard met een verdovingsgeweer te verdoven en daarna te vangen. In een kooi werd het knappe dier verplaatst naar Chaka, waar hij vervolgens weer werd vrijgelaten in de natuur. Eind goed, al goed.

Inkrimping leefgebied

Een aantal jaar geleden werd ook een fabriek van Suzuki geëvacueerd, omdat er een luipaard door het gebouw liep. Volgens Wildlife SOS zijn dit soort incidenten niet zo vreemd. Het leefgebied van de luipaarden krimpt, wat hen dwingt om uit te wijken naar streken waar mensen wonen. Bovendien bevindt de Mercedes-Benz-fabriek zich in een regio met de hoogste dichtheid aan luipaarden van India.