Achtergrond Autonieuws

Officieel: SsangYong Motor Company wordt KG Mobility

maart 22, 2023

SsangYong Motor Company wordt KG Mobility

In september 2022 werd SsangYong Motor Company overgenomen en werd het ondergebracht in de KG Groep. Deze fusie brengt nu ook een naamsverandering met zich mee want de bestaande bedrijfsnaam SsangYong Motor Company zal op 22 maart worden vervangen door KG Mobility.

KG Group

De KG Group telt 19 dochterbedrijven in zeer uiteenlopende domeinen. Denk hierbij aan chemie, staal, milieuvriendelijke energie, IT, media en zelfs opleidingen. De nieuwe bedrijfsnaam van SsangYong Motor Company wordt KG Mobility. KG Mobility wil onder het motto ‘Go. Different. KG Mobility’ vier nieuwe elektrische modellen lanceren in diverse populaire segmenten.

Vier nieuwe modellen in aantocht

Om te beginnen komt er de Torres EVX, er komt ook een midsize pick-up (O100) met elektroaandrijving. Verder volgt er een elektrische full-size SUV (F100) en eveneens een compacte elektrische SUV (KR10). KG Mobility zal tevens een nieuw EV-platform ontwikkelen en er wordt – in samenwerking met andere IT- en softwarespelers binnen de KG Group – gewerkt aan autonome rijfuncties en doorgedreven connectiviteit.

KG Torres

En de naam SsangYong dan?

De naamswijziging naar KG Mobility wordt op 22 maart een feit nadat de raad van bestuur dit heeft goedgekeurd. Het nieuwe bedrijf KG Mobility wil zich als een duurzame, toekomstgerichte en wereldwijd actieve automotive speler in de markt zetten en zal onder de vleugels van de KG Group opereren. De naam SsangYong zal nog niet meteen verdwijnen, want op officiële communicatiekanalen zoals de website zal ‘SsangYong’ nog een tijdje naast ‘KG Mobility’ te zien zijn.

Oude autofabrikant in Zuid-Korea

SsangYong is de oudste autofabrikant van Zuid-Korea. Je kan het merk kennen van Actyon, Rexton, Korando en de Rodius. SsangYong werd oorspronkelijk opgericht in 1954, maar de naam SsangYong verscheen pas voor het eerst eind jaren tachtig van de vorige eeuw. Het merk had diverse eigenaren, zoals Daewoo, het Chinese SAIC Motor en het Indiase Mahindra & Mahindra. KG Group is nu dus de nieuwe eigenaar van het merk en voert een naamswijziging door.