Autonieuws Autosport

Officieel: F1-organisatie bevestigt nieuwe datum Grand Prix van Nederland 2023

september 6, 2022

Zandvoort 2023

Het leek een traditie te worden: ná de GP van België staat Zandvoort op de Formule 1-kalender. Maar de organisatie gaat de agenda overhoop gooien. De kalender van 2022 wordt pas over een paar weken bekend, maar we weten nu al wanneer de lampen volgend jaar op groen gaan in Zandvoort.

27 augustus

De Grand Prix van Nederland wordt in 2023 de eerste Formule 1-race na de zomerstop. Stefano Domenicali, de grote F1-baas, heeft aan De Telegraaf bevestigd dat het Formule 1-circus in het weekend van 25, 26 en 27 augustus neerstrijkt op Circuit Zandvoort.

“Het is geweldig om het enthousiasme, de opwinding en ook het respect van de fans te zien in Nederland. We kijken ernaar uit om hier volgend jaar direct na de zomerstop terug te zijn”, aldus Domenicali tegen de krant van wakker Nederland.

Grand Prix van België

Het zag er al lang naar uit dat Zandvoort het plekje van de Grand Prix van België zou overnemen. Het huidige Formule 1-contract van Spa-Francorchamps loopt dit jaar af en het was lang onduidelijk of het circuit in 2023 weer op de kalander zou staan. In 2023 komen er extra races in China, Las Vegas en Qatar bij, waardoor Spa het kind van de rekening leek te worden. Pas onlangs werd bekend dat België niet wordt overgeslagen volgend jaar. Wel wordt de GP van onze zuiderburen eerder verreden, in juli al. Hierdoor wordt de race in Zandvoort een week naar voren gehaald.

Lees ook: