Autonieuws

Nog meer power voor Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback

november 29, 2022

Meer vermogen voor Audi RS 6 en RS 7

Hoe is dat hogere motorvermogen bereikt? Eigenlijk vrij eenvoudig. Audi heeft de turbodruk verhoogd van 2,4 naar 2,6 bar. Het motorvermogen is daardoor met 30 pk en 50 Nm gestegen naar 630 pk en 850 Nm. De RS 6 en RS 7 zijn daardoor ook sneller naar 100 km/u: 3,4 seconden in plaats van 3,6 seconden van voorheen. Een lager gewicht draagt daar ook aan bij.

Meer motorgeluid aan boord

Minder geluidsisolatie in het motorcompartiment, het interieur en achterzijde verlaagt het gewicht met acht kilogram. De Audi RS 6 Avant Performance weegt rijklaar 2.090 kilogram versus 2.065 kilogram voor de RS 7 Sportback Performance.

Audi RS 6 Avant Performance & Audi RS 7 Sportback Performance
Audi RS 7 Sportback performance, Static photo, Colour: Ascariblue matt..
Audi RS 6 Avant performance, Static photo, Colour: Nimbus grey.

Aandrijving

De V8-motor – gekoppeld aan een achttraps tiptronic-automaat – stuurt het vermogen via een quattro-systeem naar alle wielen. Het systeem kan tot 70 procent van de aandrijfkrachten richting de vooras sturen en 85 procent richting de achteras. De Audi RS 6 Avant Performance en Audi RS 7 Sportback Performance beschikken voortaan standaard op 21-inch lichtmetalen wielen met 275/35-banden.

Nieuwe lichtgewicht 22-inch wielen

Optioneel levert Audi extra lichte 22-inch vijfspaaks wielen. Dit nieuwe wieldesign is ongeveer vijf kilogram lichter ten opzichte van de 22-inch wielen op de uitgaande RS 6 Avant en RS 7 Sportback met 600 pk. Wie kiest voor 22-inch lichtmetaal bij de nieuwe RS-versies kan dus 20 kilogram op het onafgeveerde gewicht besparen. Deze wielen zijn voorzien van Continental Sport Contact 7 285/30 banden.

Audi RS 6 Avant Performance & Audi RS 7 Sportback Performance
Audi RS 6 Avant performance, Static photo, Colour: Nimbus grey.
Audi RS 7 Sportback performance, Static photo, Colour: Ascariblue matt..

RS Dynamic Package standaard

Op de Performance-versies van de Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback levert Audi standaard het RS Dynamic Package waardoor de topsnelheid automatisch 280 km/u bedraagt. Optioneel levert Audi het RS Dynamic Package Plus. In dit geval krijg je een topsnelheid van 305 km/u en een koolstofkeramisch remsysteem. Er is keuze uit grijze, rode of blauwe remklauwen. De remschijven van dit systeem hebben een diameter van 440 mm voor en 370 mm achter. Het koolstofkeramische remsysteem bespaart ongeveer 34 kilogram ten opzichte van de stalen varianten.

Zestien kleuren

Er zijn in totaal zestien exterieurkleuren verkrijgbaar. Helemaal nieuw zijn matte Ascari Blue en matte Dew Silver. Diverse componenten van de modellen kunnen in koolstofvezel worden uitgevoerd.

De levering van de Audi RS 6 Avant Performance en RS 7 Sportback Performance start begin 2023. Prijzen maakt Audi binnenkort bekend.