Autonieuws

Nissan introduceert stoere Juke Kiiro-uitvoering

januari 24, 2022

Nissan Juke Kiiro

Ter gelegenheid van de nieuwe Batman-film, die op 3 maart 2022 in Nederland in première gaat, introduceert Nissan de Juke Kiiro. Het is de tweede keer dat het Japanse merk een samenwerking aangaat met Warner Bros. Tien jaar geleden introduceerde het merk een speciale Dark Knight Rises-variant van de Juke NISMO, ter gelegenheid van de gelijknamige Batman-film. Daar bouwden de Japanners maar één exemplaar van, maar van de Kiiro komen er 500 exemplaren op de markt.

Geel

De Kiiro – het Japanse woord voor geel – is een extra stoere en duistere variant van de Juke. Op deze versie wordt de nieuwe carrosseriekleur Ceramic Grey gecombineerd met citroengele sierlijsten aan de onderzijde van de bumpers en portieren. Een ander opvallend detail is de aluminium afwerking langs de rand van de voorspoiler. De gelimiteerde uitvoering is het eerste Nissan-model in Europa waarop het nieuwe merklogo zit.

Opvallend patroon

De Kiiro rolt op 19-inch lichtmetalen wielen, die van de Juke Tekna afkomen – de topuitvoering van de Juke. Ze zijn echter speciaal voor de Kiiro uitgevoerd in zwart. De spiegelkappen en de rand van het dak is voorzien van een opvallend patroon, dat naar achter toe vervaagt, waardoor het lijkt dat het alsof het door de rijwind wordt weggeblazen. De speciale uitvoering kun je ook heel eenvoudig herkennen aan de C-stijl, daarop staat namelijk in grijze letters Kiiro.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Meer gele details

In het interieur bespeuren we ook verschillende gele details. Zo zijn de standaard verwarmbare voorstoelen afgewerkt met gele stiksels, evenals de middenarmsteun, de middenconsole, de voorste deurpanelen en het paneel over de breedte van het dashboard. Het aluminium plaatje op de middenconsole bij de transmissiehendel benadrukt ook dat je in een speciale uitvoering zit.


Aandrijflijn

Onder de motorkap blijft alles hetzelfde. Daar ligt een 114 pk sterke 1,0-liter driecilinder turbobenzinemotor, die leverbaar is met een handbediende zesbak of zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. De Juke Kiiro staat vanaf maart in de Nederlandse Nissan-showrooms.