Autonieuws Bedrijfswagens

Nissan Interstar-e: nieuw front, 100% elektrisch

februari 7, 2024

Meerdere uitvoeringen van Nissan Interstar-e

De nieuwe Nissan Interstar-e komt er als gesloten bestelbus en als versie met dubbele cabine in een korte en lange uitvoering. Af-fabriek is de Interstar-e leverbaar als kipper, met open laadbak en met gesloten, lichtgewicht meubelbak. Alle versies hebben een overeenkomst: een flink gewijzigd frontdesign waarbij vooral de grote grille in het oog springt. Het meer gestroomlijnde front zorgt ook voor een 20% lagere luchtweerstand. Dat vergroot efficiency.

De aandrijflijn

De volledig elektrisch aangedreven Interstar-e is verkrijgbaar met verschillende batterijgroottes. De versie met een batterij van 87 kWh is goed voor een maximale actieradius tot 460 km (WLTP). Tot 252 km bijladen kan in 30 minuten aan een DC-snellader. De korte Interstar-e heeft een batterijcapaciteit van 40 kWh en biedt een actieradius tot 200 km (WLTP). Opladen van 10 naar 100% van deze compactere batterij kan in 4 uur aan een AC-laadpunt.

Nissan Interstar-e

Laadruimte Nissan Interstar-e

De nieuwe Interstar-e biedt een 100 mm langere laadruimte dan zijn voorganger. Het maximale laadvermogen bedraagt 1,6 ton. De Interstar-e biedt daarmee zelfs meer laadvermogen dan menig dieselbestelbus in het 3.500 kg GVW-segment. Het maximale trekgewicht van 2.500 kg is zeker voor een elektrisch aangedreven lichte bedrijfswagen best hoog. De wendbaarheid is eveneens toegenomen dankzij een 1,5 meter kortere draaicirkel, wat in krappe stedelijke ruimtes goed van pas komt.

Interieur

Het interieur van de nieuwe Interstar-e beschikt over ergonomische en veelvoudig instelbare stoelen, robuuste bekleding en een verwarmbare voorruit. Foto’s van het interieur zijn nog niet vrijgegeven.

Veiligheid

De nieuwe Nissan Interstar-e heeft een flink arsenaal aan veiligheids- en bestuurdersassistentiesystemen. Dat zijn onder meer Forward Emergency Braking, vermoeidheidsherkenning en een bandenspanningscontrolesysteem. Trailer Sway Assist vergroot de stabiliteit bij het trekken van een zwaar beladen aanhanger. Het geavanceerde remsysteem past remwerking en -vermogen bovendien aan aan de belading. Dat geeft een veilig gevoel.

Lichte bedrijfswagens

De Interstar-e past in het streven van Nissan om zijn volledige gamma lichte bedrijfswagens per 2026 geëlektrificeerd te hebben. De komende jaren zal elektrificatie een nog belangrijker thema worden, mede door het wegvallen van de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens in 2025 en de introductie van zero-emissiezones in binnensteden vanaf hetzelfde jaar. De Nissan Townstar EV ging deze Interstar-e al voor. Nissan biedt 5 jaar garantie of 160.000 km garantie op zijn bedrijfswagens en 8 jaar garantie of 160.000 km op batterijpakketten.
Nissan Interstar-e


Nissan Interstar-e