Autonieuws

Nissan Hyper Force: voorproefje nieuwe generatie Nissan GT-R?

oktober 26, 2023

Solid-state batterij

Hoera, Nissan bestaat negentig jaar! Van harte proficiat. Onder het mom van ‘bak een taart en vier het’, heeft Nissan onder meer deze Hyper Force ontwikkeld. De volledig elektrische, high-performance supercar maakt gebruik van een solid-state batterij en heeft een vermogen tot 1.000 kW. Serieuze aerodynamica zorgt voor veel downforce. Al het vermogen wordt op de wielen overgebracht via e-4ORCE-vierwielaandrijving. Een lichtgewicht carrosserie van carbon moet het gewicht van de auto drukken.

Twee rijmodi

Het conceptmodel beschikt over twee rijmodi: ‘R’ (racen) en ‘GT’ (grand touring). De grafische gebruikersinterface verandert van kleur en weergave op basis van de gekozen modus en is ontworpen om direct noodzakelijke informatie voor de bestuurder weer te geven, afhankelijk van de rijomstandigheden. Deze grafische weergave is het resultaat van de samenwerking met Polyphony Digital Inc, de makers van de Gran Turismo-racegames.

Nissan Hyper Force

R-modus

In de R-modus licht de cabine rood op en ontstaat er een intuïtieve cockpit rond de bestuurder om de concentratie te bevorderen. Panelen op het dashboard strekken zich uit naar de zitruimte om het cockpitgevoel te versterken. Ondertussen tonen vier satellietschermen rond het stuur de grip en temperatuur van de banden, de luchtdruk, de temperatuur van de remrotor, de vermogensverdeling en andere informatie die van grote waarde is tijdens het racen.

GT-modus

In de GT-modus licht het interieur blauw op, terwijl de schermen rond het stuur wegschuiven en worden gecombineerd. Hiermee ontstaat een meeslepende ervaring met een eenvoudigere infotainmentinterface, inclusief instellingen voor de airconditioning, audio, ophanging en stabilisator voor een comfortabele rijervaring. De wielophanging en stabilisatoren zijn de eerste in hun soort die tijdens het rijden eenvoudig via het beeldscherm kunnen worden ingesteld.

Nissan Hyper Force

High-performance modellen

In het gehele ontwerp van de Nissan Hyper Force zijn elementen verwerkt als eerbetoon aan de high-performance modellen van Nissan, zoals de verlichting voor en achter. We bespeuren hier duidelijk een knipoog naar de iconische Nissan GT-R.

Visie op volledig elektrische, high-performance supercar

De belangrijkste samenvatting van deze auto? We laten Nissan aan het woord: “De Nissan Hyper Force betekent een fundamentele verandering in de wereld van high-performance-modellen en speelt in op de steeds evoluerende voorkeuren van milieubewuste klanten. Met zijn milieuvriendelijke aandrijving, prestaties en veiligheidsuitrusting vertaalt hij Nissans visie op een volledig elektrische, high-performance supercar van de volgende generatie.”

Vijfluik conceptmodellen

De Nissan Hyper Force maakt deel uit van een vijfluik studiemodellen die Nissan op de Japan Mobility Show heeft gepresenteerd. Makoto Uchida, President en CEO van Nissan, zegt: “De vijf conceptauto’s die op de Japan Mobility Show worden tentoongesteld, symboliseren de toekomst en belichamen onze bedrijfsmentaliteit: ‘durven doen wat anderen niet doen’. We hebben onze EV-innovaties verder ontwikkeld en zijn verder gegaan dan mobiliteit om een duurzamere wereld te creëren. De EV-conceptauto’s symboliseren de toekomst van een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld voor iedereen, zonder concessies te doen aan passies en dromen. Door de kracht van innovatie creëert Nissan een toekomst waarin iedereen kan genieten van mobiliteit.”
Nissan Hyper Force

Nissan Hyper Force


Nissan Hyper Force