Autonieuws

Nieuwe topversie BMW 7 Serie sprint van 0-100 km/u in 3,7 seconden

april 18, 2023

BMW i7 M70 xDrive

De flink gepeperde luxe sedan is het derde performance model met volledig elektrische aandrijving. Elektromotoren op de voor- en achteras, samen goed voor een systeemvermogen van 485 kW (660 pkP en een M specifiek onderstel zorgen volgens het Duitse merk voor een perfecte combinatie van elektrisch rijden en prestaties. Het nieuwe elektrische vlaggenschip accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,7 seconden en is daarmee het snelste volledig elektrische BMW model. Indrukwekkend, helemaal gezien het feit dat hij 2.770 kilogram weegt. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

1.100 Nm

De elektromotor op de achteras levert een maximaal vermogen van 367 kW (489 pk). In samenwerking met de 190 kW (258 pk) sterke elektromotor op de vooras ontstaat volledig elektrische vierwielaandrijving. In Sport Mode bedraagt het systeemkoppel 1.015 Nm en zelfs 1.100 Nm met M Launch Control en de M Sport Boost-functie ingeschakeld. De BMW i7 M70 xDrive beschikt over M specifieke adaptieve luchtvering op voor- en achteras en elektronisch aangestuurde schokdempers, zodat het vermogen ook in de bochten kan worden aangesproken.

Actieradius

In de bodem ligt een accu met een bruikbare capaciteit van 101,7 kWh, goed voor een actieradius van 588 tot 560 km (WLTP). In de MAX RANGE-functie neemt de actieradius met zo’n 15 tot 25 procent toe door het vermogen en de topsnelheid te beperken en de werking van sommige comfortfuncties te verminderen. Thuisladen kan tot 22 kW en bij een snellader kan de BMW tot 195 kW aan. Daardoor is het mogelijk om bij een snellaadstation in 10 minuten tot 170 km actieradius bij te laden.

Two-Tone

De snelle limousine is leverbaar met een breed aanbod carrosseriekleuren. Er is keuze uit meer dan 100 BMW Individual carrosseriekleuren. BMW Individual Two-Tone carrosseriekleuren zijn nu ook te combineren met BMW Individual carrosseriekleuren voor een extra opvallende uitstraling.

Aangescherpt

Het uiterlijk van de voorkant van de nieuwe BMW i7 M70 xDrive is opnieuw ontworpen. De grille is voorzien van contourverlichting, waardoor de voorkant een nog opvallendere uitstraling heeft. Bij het M Performance Pack wordt de verlichting voor het eerst gecombineerd met een hoogglans zwarte omlijsting van de nierengrille. Ook de zijkant en de achterkant van de auto hebben speciale M designdetails, zoals M buitenspiegels, M dorpelverbreders en een specifieke achterbumper met diffusor. In de tweede helft van dit jaar komt de snelle i7 op de markt.

Bekijk ook: