Autonieuws

Nieuwe super toermotoren van Harley-Davidson

januari 27, 2022

De Harley-Davidson Road Glide ST en Street Glide ST zijn helemaal nieuw. Je herkent ze aan flinke stuurkuipen met lage ruiten in de bagger-stijl. De Road Glide ST heeft de grootste kuip met dubbele Daymaker LED-koplampen en dus zal het met de lichtopbrengst wel goed zitten. Het 117 cu V-twin blok is het krachtigste in een productiemodel. Het heeft een cilinderinhoud van 1.923 cc en levert een flink koppel van 168 Nm bij 3.500 tpm en een maximum vermogen van 103 pk.

 

Grijs, zwart en brons

De nieuwe grijze kleurstelling, het zwarte blok en de bronskleurige wielen geven de Road Glide ST en Street Glide ST een stoer ‘wie doet mij wat’-uiterlijk. Het past bij het karakter van deze baggers, die met hun kracht en groteske voorkomen absoluut indruk maken. Brembo-remmen zijn standaard en de achtervering is instelbaar. De dikke vorkpoten met een diameter van 49 mm verraden al dat Harley-Davidson focust op een sportiever weggedrag, voor zover het hoge gewicht van deze machines dat toelaat. En een Boom Box GTS infotainmentsysteem is uiteraard standaard.

Veiligheidspakket

Cornering Rider Safety Enhancements is een pakket met een aantal elektronische assistentiesystemen die je helpen om deze Harley-modellen onder controle te houden als je het gas flink openschroeft. Dat zijn:

Low Rider S en ST

De Low Rider S krijgt een update voor 2022. Helemaal nieuw is de Low Rider ST. Ook krijgen de Low Riders het 117 cu-blok. Een sportluchtinlaat en een nieuwe uitlaat zijn enkele van de updates, alsmede de aangepaste ophanging voor meer grondspeling. Je moet daardoor met de Low Rider platter door de bocht kunnen. Het dashboard is verplaatst van de tank naar het stuur en daardoor beter in het zicht. De Low Rider ST heeft een batwing-kuip en harde zijkoffers. Cruise control en een audiosysteem onderscheiden hem van de S.

De prijzen zijn?

De nieuwe modellen komen in de loop van dit jaar, maar zijn nu al wel te bestellen. De Harley-Davidson Road Glide ST is er vanaf 39.695 euro. De Street Glide ST is er vanaf 39.175 euro. Van beide modellen zijn er ook CVO-modellen met speciale kleuren en extra’s. De CVO Road Glide ST heeft een bijzonder prijskaartje vanaf 56.495 euro. Wil je het wat betaalbaarder houden dan moet je bij de nieuwe Low Rider S en ST zijn vanaf respectievelijk 24.395 euro en 26.395 euro.