Achtergrond Autonieuws Gadgets Tech

Nieuwe iPhone 14 heeft crashdetectie, herkent ernstig auto-ongeluk

september 8, 2022

iPhone 14 crashdetectie

Maar hoe voelt, hoort en meet de nieuwe iPhone 14 (Pro) dat je betrokken bent bij een auto-ongeluk? Dat kan deze nieuwe smartphone bepalen aan de hand van verschillende informatie. We zetten de mogelijkheden van de iPhone 14 crashdetectie voor je op een rij.

Plotselinge veranderingen van snelheid

Plotselinge veranderingen van snelheid bijvoorbeeld. Een nieuwe versnellingsmeter voor hoge G‑krachten detecteert extreme snelheids­veranderingen tot 256 G. Is er sprake van zoveel G-krachten, dan wordt de iPhone 14 crashdetectie geactiveerd.

Drukveranderingen in auto

Ook drukveranderingen in de auto worden opgemerkt. De barometer merkt druk­veranderingen op wanneer airbags worden opgeblazen.

Abrupte veranderingen van richting

Is er sprake van abrupte veranderingen van richting? Ook dan slaan de nieuwe iPhone 14 en iPhone 14 Pro alarm. De gyroscoop met groot dynamisch bereik monitort drastische veranderingen in de oriëntatie van een auto.

Harde impactgeluiden

Harde impactgeluiden blijven ook niet onopgemerkt. De microfoon kan de luide geluiden van een botsing identificeren terwijl je rijdt. Om privacy te garanderen, wordt alles alleen op je iPhone verwerkt.

Ontwikkeling

Apple heeft voor de ontwikkeling van deze crashdetectie tests met verschillende soorten botsingen uitgevoerd om zo tot een goed functionerend bewegings­­algoritmen te komen. Apple: “Aan de hand van openbare gegevens over botsingen hebben we crashdetectie zo nauwkeurig mogelijk gemaakt. Een miljoen uur aan gegevens over autorijden en botsingen zorgt dat de iPhone 14 ongelukken herkent.”