Autonieuws

Nieuwe elektrische Renault Twingo wordt spotgoedkoop!

november 16, 2023

Zuinig en goedkoop

De nieuwe Renault Twingo E-Tech Electric wordt volgens Renault een stadsvoertuig zonder compromissen. De Fransozen spreken over de beste efficiëntie in zijn klasse met een verbruik van slechts 10 kWh/100 km. Ook noemt Renault een 75% lagere CO₂-uitstoot tijdens zijn levenscyclus dan de gemiddelde Europese ICE-auto die in 2023 werd verkocht. De Franse autofabrikant wil ook grote stappen om het gebruik van grondstoffen te beperken.

Nieuwe Renault Twingo

De nieuwe Renault Twingo wordt gemaakt in Europa en krijgt een vanafprijs van minder dan 20.000 euro, exclusief subsidies. De auto komt op z’n vroegst in 2026 op de markt. De Renault 5 komt in 2024 en de Renault 4 arriveert in 2025.

Renault Twingo

Retrodesign

Het design van de nieuwe Renault Twingo wordt lekker retro. Zelfs de iconische drie luchtroosters in de motorkap zijn in het nieuwe ontwerp meegenomen. De originele Renault Twingo verscheen in 1992 en viel op door zijn onconventionele design. De auto werd al snel heel populair in Europa. In 2007 introduceerde Renault de tweede generatie Twingo, die een meer conventionele styling en extra technologische voorzieningen had. Deze generatie bood meer variaties, waaronder verschillende motoropties en een hogere mate van personalisatie.

De derde generatie Twingo – gelanceerd in 2014 – markeerde een aanzienlijke verandering met de adoptie van een achterwielaandrijving en een motor achterin, een unieke configuratie voor een moderne stadsauto. Renault werkte voor deze generatie samen met Smart, dat de technisch verwante Forfour leverde.


Renault Twingo


Renault Twingo


Renault Twingo


Renault Twingo


Renault Twingo


Renault Twingo

Renault EV familie