Achtergrond Autonieuws

Nederland krijgt er nog een Chinees automerk bij: Omoda

juni 6, 2023

Omoda, een Chinees automerk

Op het moment van schrijven wordt Omoda als nieuw automerk op de Europese markt gelanceerd en heeft het zijn eerste modellen al officieel in Zuid-Europa gepresenteerd. Recent behaalde de Omoda 5 EV ook de maximale score van vijf sterren bij EuroNCAP.

Dit betekent Omoda

Hoewel Omoda een wereldwijd automerk is, is de naam van Latijnse origine. Om precies te zijn staat de letter ‘O’ voor een positieve en energieke toon, terwijl deze ook voor het woord ‘Oxygen’ staat, een essentieel element van ons leven. De term ‘Moda’ staat voor Modern en symboliseert ook een eigentijdse en modieuze levensstijl. De fabrikant legt uit: “Een eigentijdse manier van leven met een hoogwaardige uitstraling en hightech producten.”

Omoda 5 EV 2024

De doelgroep van Omoda

Omoda richt zich als automerk op klanten met een jonge mentaliteit, de consumenten van het nieuwe tijdperk. “Hun auto is niet alleen een mode-item om hun unieke persoonlijkheid te benadrukken, maar is ook onderdeel van een duurzamer reisecosysteem en een nieuwe manier van leven. Omoda stelt zich als doel om met zijn hoogwaardige technologie klanten wereldwijd verantwoord en aangenaam te laten reizen”, schrijft het merk in het bericht waarin Omoda aankondigt in de Benelux voet aan wal te zetten.

SUV’s in het B- en C-segment

Omoda richt zich primair op Crossover/SUV’s in het B- en C-segment. Er komen diverse batterij-elektrische modellen zijn. Het eerste model wordt de Omoda 5 EV met een zogeheten Light of Movement-designtaal. Omoda ziet de Europese Unie daarbij als een strategische markt en zet daarom hier in op marktuitbreiding. De Benelux-markt is één van de eerste markten waar het Chinese merk begin 2024 wordt geïntroduceerd.

Marktintroductie eerste helft 2024

De Omoda 5 EV komt in de eerste helft van 2024 op de markt. Op dit moment lopen er verkenningen met betrekking tot de OMODA salesorganisatie in de Benelux. Later in 2023 volgen daar meer details over.

Uitdagingen Omoda

Automerk Omoda krijgt te maken met verschillende uitdagingen. Zo bestaan er al verschillende nieuwe Chinese automerken die ook een poging wagen in Europa. Denk aan NIO, BYD, Seres, Aiways, Hongqi en XPENG. Bovendien is Omoda ook een merknaam van onder meer schoenen en kleding.