Autonieuws

MUTT Motorcycles heeft nieuwe Nederlande importeur

maart 2, 2022

MUTT Motorcycles

Heel bekend is MUTT Motorcycles nog niet in Nederland, maar in andere Europese landen, Azië en Australië levert het Britse motorfietsmerk al enige tijd motoren. MUTT Motorcycles is in 2013 in Birmingham opgericht door Benny Thomas en Will Rigg. Na 15 jaar custom Harley-Davidsons, Indians en Triumphs verbouwen, besloten de mannen dat het tijd werd om betaalbare motorfietsen te gaan bouwen. Gewoon een compacte, simpele fiets die je even snel pakt om naar de stad te gaan.

Bennty en Will merkten namelijk dat custom motorfietsen scene minder toegankelijk werd. De motoren worden steeds duurder, groter en zeldzamer. En dat is zonde. Daarom werd de custom-stijl toegepast op kleinere motoren met minder cilinderinhoud, zonder daarbij in te moeten boeten op kwaliteit.

Hoe klein is klein?

De MUTT motoren hebben als basis een 125cc motorblok van Suzuki. Deze is niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens super zuinig. Sinds kort zijn er ook modellen leverbaar met 250cc, met net iets meer pit. Beide versies zijn natuurlijk geen helden op de snelweg, maar dat past ook helemaal niet bij de ideologie van MUTT Motorcycles. Op de binnenwegen en in de stad komen de motoren pas echt tot hun recht.

Achter de schermen wordt ook gewerkt aan modellen met meer cilinderinhoud en een elektrische variant.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Styling

Als je de motoren ziet, hoeven we je niet te vertellen dat MUTT Motorcycles bekend is met het bouwen van custom motoren. Het is een mix van klassieke zwart stalen frames, moderne LED-verlichting, café racer zadels, aluminium spatborden, Monza-style tankdoppen, noppenbanden en minimalistische dashboards. En met namen als Mastiff, Fat Sabbath en Razorback kun je ook het een en ander verwachten natuurlijk.

Duur? Valt mee!

Als het woord ‘custom’ valt, is er één ding zeker: je kunt je portemonnee trekken. Dat is ook in het geval van MUTT Motoren. Er hoeft alleen minder uit dan je vooraf dacht. De 125cc variant kost namelijk nog geen 4.000 euro. Ter vergelijking, de Honda MSX 125 kost nieuw iets meer dan 4.500 euro. Je bij Silverline Automotive terecht als je interesse hebt in een model van MUTT Motorcycles.