Autonieuws

Motor Morini komt met custombike Calibro

oktober 11, 2023

De Moto Morini Calibro is een middenformaat cruiser of custom bike. Voor een niet bijster dichtbevolkt segment, waarin verder nog de Kawasaki Vulcan en de Honda CMX500 Rebel te vinden zijn. Het tweecilinder blok van de Calibro, een staande twin, heeft een inhoud van 649 cc en levert 61 pk en een koppel van 54 Nm. Er komt ook een geknepen versie van 35 kW (48 pk) voor bezitters van het A2-rijbewijs.

Moto Morini herrijst

Op zich is de cruiser best opmerkelijk voor een van origine toch ietwat sportief merk als Moto Morini. Het is vanouds een Italiaans merk, maar sinds 2018 is de Chinese Zhongneng Vehicle Group eigenaar. Sindsdien is er kapitaal voor ontwikkeling van nieuwe modellen en daarvan zien we nu de tastbare vruchten.

Modulaire bouwwijze

Het blok is hetzelfde als in de Moto Morini X-Cape en de Seiemmezzo, maar daarmee houdt het benutten van het modulaire principe op. Het frame van de Calibro is totaal anders. Het is een dubbel wiegframe van staal, waarvan ook de dubbelzijdige swingarm is gemaakt met traditionele dubbele veer-schokdemperunits. De motor drijft het achterwiel aan via een getande riem, dus dat is lekker onderhoudsarm.

Lage zit en redelijk licht

De Moto Morini Calibro is lekker laag met een zithoogte van 720 mm, dus ideaal als je klein van stuk bent. Ook het gewicht van 200 kg droog is niet schrikbarend hoog. De voorvork is traditioneel en heeft vorkpoten met een diameter van 41 mm. De veerweg is hier 14 centimeter en achter bedraagt die 11 centimeter. Voor heeft de motorfiets een enkele remschijf van 320 mm en achter van 255 mm. De remklauwen zijn van de Spaanse leverancier J.Juan.

 

Prijs nog niet bekend

Importeur Moto Mondo meldt nu nog geen prijs. De levering zal ergens volgend jaar (2024) starten. Op de foto’s oogt de Moto Morini Calibro strak en kwalitatief goed afgewerkt. Ook de eerder gereden X-Cape blonk uit in goede rijprestaties en een keurige afwerking.

Lees ook: Review Moto Morini X-Cape.