Autonieuws

Mijlpaal: dit is de anderhalf miljoenste Toyota van Nederland

mei 14, 2023

Louwman

Al sinds 1964 is Louwman & Parqui de trotse importeur van Toyota in Nederland. En hoewel er in het eerste jaar nog maar 38 Toyota’s werden geregistreerd, heeft het merk door de jaren heen een indrukwekkende opmars gemaakt. Vandaag de dag behoort Toyota namelijk tot de grootste automerken op de Nederlandse markt. Het afgelopen jaar werden er maar liefst 25.362 nieuwe Toyota’s geregistreerd, waarmee het merk een eervolle derde plek in de ranglijst wist te bemachtigen.

Corolla Cross

De populairste Toyota van het afgelopen jaar in Nederland was zonder twijfel de Yaris Cross, met maar liefst 5.987 registraties. De anderhalf miljoenste Toyota in Nederland is echter een Corolla Cross. De bijzondere mijlpaal werd bij Louwman Den Haag gevierd met de nieuwe eigenaresse, Karin Melsen-Hensel uit Zoetermeer. Zij koos voor een Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid First Edition in de kleur Manhattan Grey metallic. Om het mijlpaal te vieren krijgt ze naast de standaard tien jaar garantie ook tien jaar gratis onderhoud. Met haar nieuwe aanwinst werd haar Toyota-collectie verder uitgebreid: “Het is mijn vierde Toyota, na een Starlet, een Yaris en een goudkleurige Yaris Cross.”

Tekst gaat verder onder de foto

Klantvriendelijkste automotive bedrijf

Toyota had nog meer te vieren deze week. Het merk werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot het klantvriendelijkste automotive bedrijf van Nederland. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,18 – toegekend door klanten in een klanttevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau MarketResponse – bleef Toyota de andere automerken voor. Suzuki eindigde op een tweede plaats, gevolgd door Audi op de derde positie. De verkiezing is op basis van onafhankelijk marktonderzoek met in totaal 89.930 beoordelingen van 352 bedrijven.