Autonieuws Elektrisch

MG komt met vijfde elektrische auto in drie jaar

februari 23, 2022

Vijfdeurs hatchback

MG laat nog weinig los over het nieuwe, 100% elektrische model. Het meldt alleen dat de auto is ontwikkeld “met de Europese consument in gedachten” en een lengte heeft van 4,3 meter.

Het nieuwe MG-model komt in het vierde kwartaal van dit jaar op de Nederlandse markt als vijfde model in het aanbod, naast de MG EHS Plug-in Hybrid, MG ZS EV, MG Marvel R Electric en recentelijk geïntroduceerde MG5 Electric. Behalve de semi-elektrische EHS Plug-in Hybrid zijn alle MG-modellen 100% elektrisch.

De teaser die MG nu de wereld in slingert, laat zien dat een vijfdeurs hatchback in aantocht is. Naar verwachting krijgt die het 50,3 kWh batterijpakket dat ook in de MG ZS EV en MG5 Electric geleverd wordt. In combinatie met zijn lengte van 4,3 meter wordt het nieuwe MG-model een directe concurrent van de Opel Corsa-e.

Flinke groei

Meer informatie over het nieuwe MG-model volgt snel. Wat we zeker weten, is dat deze elektrische auto zal verrassen met zijn aantrekkelijke prijs. Want dat is bij elk MG-model het geval. Het herboren Britse automerk richt zich op de middenklasse met 100% elektrische modellen die wonderbaarlijk veel waar voor hun geld bieden.

De in China gebouwde modellen vallen daarom goed in de smaak, waardoor MG nu één van de snelst groeiende automerken in Europa is. Het merk is pas sinds oktober 2019 actief in Europa, maar in 2021 verdrievoudigde de verkoop tot 52.546 auto’s. Ook hebben inmiddels al 400 MG-dealers hun deuren geopend in zestien Europese landen, waaronder vier in Nederland.