Autonieuws

MG introduceert dit jaar nog deze Volkswagen ID.3 en Cupra Born-concurrent

juni 28, 2022

Nieuwkomer

Maak kennis met de MG4 Electric. Met deze hagelnieuwe compacte hatchback wil MG Europeanen uit een Volkswagen, Renault of Cupra zien te lokken. De C-segmenter is verkrijgbaar met een 51 kWh en 64 kWh accu, goed voor een actieradius van respectievelijk 350 en 450 kilometer (WLTP). MG voert momenteel de laatste tests uit met het nieuwe model, dat naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 op de markt komt in Europa.

Afmetingen

De MG4 is 4,28 meter lang, 1,83 meter breed en 1,50 meter hoog. Hij is daarmee een paar centimeter langer dan een ID.3, Born en de Megane E-Tech Electric. Net als bij de Volkswagen Group-modellen ligt de elektromotor in de MG4 achterin. Kies je voor het grootste accupakket, dan levert de elektromotor 205 pk. In combinatie met de 51 kWh accu beschikt de motor over 170 pk. De elektrische compacte middenklasser accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan 8 seconden en haalt een topsnelheid van 160 km/u. Later introduceert het merk meer batterijvarianten en een vierwielaangedreven MG4 staat ook op de planning.

Design

De designtaal die MG gebruikt voor zijn nieuwe hatchback is duidelijk gericht op Europese consumenten, die dol zijn op sportieve hatchbacks. De voorzijde wordt gekenmerkt door scherp gesneden koplampen, een stoere spoilerlip en grote luchtinlaten met verticale dagrijverlichting. Aan de achterkant oogt de MG ook lekker sportief, dankzij een opvallende diffusor, een uit twee delen bestaande achterspoiler en een doorgetrokken led-balk. Wat de MG4 Electric moet kosten is nog niet duidelijk. We zouden niet verbaasd zijn als MG weer flink onder de prijzen van de Europese merken gaat zitten.