Fun

Met deze ‘lifehack’ is je voorruit razendsnel ijsvrij

januari 18, 2023

Krabben of kachel?

In de winter staan veel Nederlanders ’s ochtends voor een groot dilemma: krabben óf de motor starten en de verwarming al het werk laten doen. De laag ijs op je voorruit verdwijnt natuurlijk niet vanzelf. De auto het klusje zelf laten opknappen kost veel tijd. Een motor loopt nauwelijks warm als hij stationair draait, maar je kunt dan wel lekker warm aan de keukentafel blijven zitten. Krabben vinden wij toch verstandiger. Het gaat sneller, je hebt je morning work-out meteen gehad en het kost geen druppel benzine. Heb je écht haast, gebruik dan de oplossing die je in de video hieronder ziet.  

Vlammenwerper

De video staat op het hilarische YouTube-kanaal Carhax. Volgens de beschrijving is “CarHax uw primaire bestemming voor ongelooflijke, unieke en creatieve auto-experimenten”. Daar is geen woord van gelogen. Ongelofelijk, uniek en creatief kun je hun tijdbesparende oplossing om je voorruit in luttele tellen ijsvrij te maken zeker noemen. In de video laten ze zelfs zien hoe je met slechts een paar kleine aanpassingen dit systeem op je eigen auto kunt installeren. Hoe handig!

Pyromanie 

Heel duurzaam is deze ‘lifehack’ niet. Zowel de natuur (nóg meer uitstoot) en je auto worden hier niet heel gelukkig van. Wij zouden eerder voor deze slimme zonnekleptruc gaan, waarmee je werkelijk snel je voorruit kunt ontdooien, zónder pyrotechniek. Maar oke, wil je even lachen, kijk dan de video hieronder: