Achtergrond Autonieuws

Mazda verdubbelt garantie op nieuwe modellen: de kleine lettertjes

maart 10, 2023

Mazda garantie: van 3 naar 6 jaar

In plaats van 3 jaar fabrieksgarantie geldt voortaan 6 jaar garantie voor alle nieuwe Mazda’s, maar wel tot een maximum van 150.000 kilometer. Dus wat als eerste volgt. De Mazda garantie is gekoppeld aan de auto en is overdraagbaar aan de volgende eigenaar van de Mazda.

Betrouwbaar, dus waarom niet?

“Mazda staat al jaren in de top van meest betrouwbare automerken. Het benadrukken van deze betrouwbaarheid en het leveren van extra klantenservice zijn redenen voor de importeur om de garantietermijn voor Mazda’s op de Nederlandse markt te verdubbelen”, zegt Marieke Mantje, woordvoerster van Mazda Motor Nederland.

Garantieperiode van zes jaar

De Mazda-garantieperiode van zes jaar is in een groot deel van Europa reeds van toepassing, waaronder de buurlanden België en Duitsland. Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer.

De kleine lettertjes

De Mazda fabrieksgarantie van 6 jaar is van toepassing op alle Mazda’s met een eerste inschrijving in Nederland en een eerste tenaamstelling in Nederland vanaf 1 januari 2023. Het is niet mogelijk om 6 jaar fabrieksgarantie te verlenen wanneer een Mazda bij registratie in aanmerking kwam voor 3 jaar fabrieksgarantie. Wel is het mogelijk om via de Mazda dealer de garantietermijn met 1 of 2 jaar te verlengen wanneer je kiest voor Mazda Plus Garantie.

Als de auto in een ander Europees land geregistreerd is, kan je aanspraak maken op de fabrieksgarantie die voor de betreffende auto geldt. Dat impliceert ook dat als in het land van herkomst nog drie jaar garantie van toepassing was, dat ook voor jouw importauto van toepassing is.

En hoe zit het met accessoires?

Geldt de garantie ook op accessoires? Als de originele Mazda-accessoire bij de aankoop van je nieuwe Mazda wordt gekocht dan is de garantieperiode drie jaar. Wordt de originele Mazda accessoire tussen aflevering en 12 maanden gemonteerd, dan is er garantie van toepassing totdat de auto drie jaar (36 maanden) oud is. Is de accessoire na een jaar gemonteerd, dan geldt een garantietermijn van twee jaar. In alle gevallen geldt, mits gemonteerd door een Mazda dealer of Mazda Erkend Reparateur.

Meer informatie over Mazda garantie check je hier.

Mazda logo