Autonieuws Formule 1

Max Verstappen sluit grootste contract ooit in de Formule 1

maart 2, 2022

Contract Verstappen

Dat Max zijn contract gaat verlengen bij Red Bull komt niet als een verassing. Vlak na de verovering van de titel in Abu Dhabi gaf de coureur aan dat hij het liefst nog tien tot vijftien jaar voor de Oostenrijkse renstal zou willen blijven rijden. Het nieuwe contract van Max loopt niet tot 2032, maar volgens De Telegraaf blijft de Limburger in ieder geval vier tot vijf jaar verbonden aan Red Bull Racing. Het geeft aan dat beide partijen veel vertrouwen in elkaar hebben, want contracten langer dan drie jaar zijn uitzonderlijk in de Formule 1.

Tekst gaat verder onder de foto

Wat verdient Max Verstappen?

Bij een nieuw contract hoort een loonsverhoging. Zeker als de werknemer goede prestaties levert. Volgens de krant van wakker Nederland heeft Verstappen de grootste deal in de geschiedenis van de F1 te pakken. Hij zou zelfs meer dan Lewis Hamilton gaan verdienen. Die verdiende afgelopen seizoen 45 miljoen euro achter het stuur, maar Max krijgt bij Red Bull waarschijnlijk een jaarsalaris van 50 miljoen euro. Naar verwachting maakt Red Bull de contractverlening later deze week officieel bekend.

Grootverdiener

Financieel had Max had al weinig te klagen. Volgens zakenblad Forbes verdiende Verstappen – inclusief sponsordeals, maar nog zonder eindejaarsbonus – 42,5 miljoen dollar (37,5 miljoen euro) in 2021. Toch is de Formule 1-wereldkampioen van 2021 nog lang niet de best betaalde sporter ter wereld. Ook niet met zijn nieuwe contract. Hij komt niet eens in de buurt, zoals je in het artikel hieronder kunt lezen.

Formule 1-coureurs slecht betaald: Top 10 best betaalde sporters van 2021