Video

Masters Expo 2022: alle automotive hoogtepunten!

december 13, 2022

Als je een rondje loopt op de Masters Expo 2022 lijkt het meer één grote etalage vol met luxegoederen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er: van barbecues tot jacuzzi’s, van horloges tot exclusieve juwelen. Naast deze zaken is de auto ook altijd een object geweest waar vermogenden graag wat geld voor opzij zetten. Dat weten automerken maar al te goed, want op de Masters Expo zien we een aantal automerken terug die we op de Salon van Parijs niet zagen. Zo maken onder meer Audi, BMW, Range Rover en Tesla graag van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar nieuwe klanten.

Nieuwe kansen

Naast de gevestigde orde proberen ook nieuwe bedrijven geld binnen te halen op de Masters Expo. Zo is de Nederlandse onderneming PAL-V nog altijd bezig met het in de lucht krijgen van zijn vliegende auto – wat overigens nu écht bijna staat te gebeuren – en geeft ook het Chinese Hongqi acte de présence op de Masters Expo 2022 met de 5,2 meter lange E-HS9. Niet geheel zonder succes, want het merk kon tegenover ons vertellen dat er behoorlijk wat interesse was voor de E-HS9.

Beursverslag Masters Expo 2022

Tijdens ons rondje op de beurs viel ook de stand van BMW behoorlijk op. Daar stonden slechts twee auto’s, maar zeker niet de minste. Met name de BMW XM wekte ontzag. Of je ‘m nu mooi of lelijk vindt, de breedste BMW ooit is met zijn gouden pinstripes en enorme grille moeilijk te missen. Een stukje verderop staat nog zo’n indrukwekkende auto: de i7. De elektrische variant van de 7 Serie oogt haast bescheiden naast de XM, maar met een lengte van 5,4 meter is het allerminst een kleine jongen te noemen.

Ons volledige beursverslag met alles hierboven én meer is te zien op het YouTube-kanaal van AutoRAI!