Autonieuws

Maserati bundelt krachten met… Barbie. Wat!?

oktober 27, 2022

Barbie Maserati Grecale

“Het partnership tussen Maserati en Barbie is het resultaat van een gezamenlijke wens om grenzen te doorbreken en uiting te geven aan de unieke flair van beide merken”, zo valt te lezen in het persbericht. Wat je er ook van vindt: de Barbie Maserati Grecale wordt wereldwijd in twee custom versies beschikbaar. Eén ervan is op 26 oktober onthuld als één van de 2022 Neiman Marcus Fantasy Gifts, als onderdeel van de ‘holiday launch’ van deze bekende retailer in luxeartikelen in Los Angeles.

Voor de Verenigde Staten samengesteld

Voor deze exclusief voor de Verenigde Staten ontwikkelde special edition komt een deel van de verkoopprijs ten goede aan het Barbie Dream Gap Project. Dit is een wereldwijde initiatief van het merk Barbie, dat samenwerkt met goede doelen om gelijke kansen te helpen bieden en barrières voor meisjes weg te nemen.

Tot aan 31 maart 2023 doneert Mattel – moederbedrijf van Barbie – met de aanschaf van de Barbie x Maserati Grecale Trofeo SUV tien procent van de verkoopprijs aan de Barbie Dream Gap Project-pagina op GoFundMe.org. 

Barbie x Maserati Grecale Trofeo

Tweede special edition volgt in 2023

Meer details over de tweede special edition maakt Maserati in 2023 bekend. Barbie’s Maserati Grecale is ontworpen met behulp van het Fuoriserie personalisatieprogramma van Maserati. Daarmee kunnen autoliefhebbers tot in de kleinste details hun eigen auto samenstellen.

Barbie x Maserati Grecale Trofeo

Maserati Grecale Trofeo

De Maserati Grecale betreft een Trofeo-variant, uitgerust met 530 pk sterke V6 Nettuno-motor. In goede Barbie-traditie beslaat de kenmerkende roze kleur nagenoeg elke centimeter van de droomauto en wordt het roze afgewisseld met fijne felgele lijnen, geïnspireerd door het autosport-erfgoed van Maserati. Aan de buitenkant zijn diverse Barbie-logo’s te vinden. De lak heeft een speciale glinsterende toplaag die extra opvalt in zonlicht. Het zwarte interieur is uitgerust met volledig lederen bekleding voor de stoelen, het dashboard en de portieren – met roze sierstiksels – en hoofdsteunen die zijn voorzien van het ‘B’ embleem.

De Barbie x Maserati Grecale Trofeo kopen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Barbie x Maserati Grecale Trofeo
Barbie x Maserati Grecale Trofeo