Autonieuws

Ludieke actie: bij deze tankstations tank je benzine voor 1,17 euro per liter

maart 7, 2022

Benzine onbetaalbaar

De benzineprijs kruipt richting de €2,50 en het einde is nog lang niet in zicht. Op maandag schoot de olieprijs gigantisch omhoog, want het westen wil vanwege de oorlog in Oekraïne een ban op de import van Russische olie. Je kunt er dus gerust van uitgaan dat de brandstofprijzen nog flink zullen stijgen de komende tijd. Rusland is namelijk na Saudi-Arabië en de VS de grootste olieproducent ter wereld. Sommige experts wijzen er op dat er zelfs een oliecrisis kan ontstaan.

TinQ benzine-actie

De actie van TinQ komt dus als geroepen. De tankstationketen viert zijn twintigjarig bestaan op geheel eigen wijze: Van 7 t/m 11 maart kun je bij 4 verschillende TinQ tankstations, elke dag, 1 uur lang, tanken voor de brandstofprijzen van 20 jaar geleden.

Brandstofprijzen van vroeger

Vroeger was niet alles beter, maar de brandstofprijzen in ieder geval wel. Dit zijn de prijzen die je twintig jaar geleden – en dus deze week bij TinQ – moest betalen voor een liter brandstof:

Tekst gaat verder onder de foto

Locaties TinQ

TinQ heeft vierhonderd locaties in ons land en iedere dag zijn er vier tankstations waar de actie een uur lang geldt. De locaties worden een dag van tevoren bekend gemaakt via de TinQ-app en website. Daar staan ook de actietijden, die verschillen per tankstation. Op zondag 13 maart kun je bij 20 TinQ-tankstations verdeeld over Nederland, 1 uur lang, voor de brandstofprijzen van 20 jaar geleden tanken.

Locaties 7 maart

Hieronder staan de vier vestigingen waar je op maandag 7 maart een uur lang voor een spotprijs je auto kunt volgooien. De locaties van 8 maart worden om 19:00 bekend.

Verkeersregelaar

Om chaos te voorkomen is er bij de locaties die meedoen een verkeersregelaar aanwezig. Slecht nieuws voor de agrarische- en vervoerssector: vrachtwagens en tractoren zijn uitgesloten van de actie. Ook is het verboden om een jerrycan te vullen.

Bij deze tankstations kun je ook (relatief) goedkoop tanken: