Autonieuws

Lotus Emeya: een van de snelste elektrische GT’s ter wereld

september 8, 2023

Slimme aerodynamica

Qua design sluit de Lotus Emeya goed aan op de grotere Eletre SUV. Ook de Emeya heeft geavanceerde en actieve aerodynamische features, zoals een actieve grille in het front, de diffuser aan de achterkant en de achterspoiler. De Emeya heeft verder elektronisch geregelde luchtvering en een gewichtsverdeling van 50/50.

Zwaartepunt

De Emeya – een concurrent van de Audi E-Tron GT en Porsche Taycan – heeft een lager zwaartepunt van maximaal 442 mm, vergeleken met de 540 mm van de Eletre. Hierdoor kan het gewicht lager bij de grond worden verdeeld, wat zorgt voor verbeterde stabiliteit en dynamische prestaties.

Topversie Lotus Emeya

De topuitvoering van de Emeya line-up is uitgerust met Lotus’ krachtige dual-motor setup met een systeemvermogen van 905 pk. Met zijn topsnelheid van meer dan 250 km/u en een sprinttijd van 0 naar 100 km/u in 2,78 seconden is deze Lotus één van de snelste elektrische GT’s ter wereld. Met een 350 kW DC-snellader kan de vierdeurs GT in ongeveer vijf minuten een actieradius van 150 km bijladen en het accupakket binnen 18 minuten tot 80% laden.

Lotus Emeya

Interieur

Het interieur biedt alles wat je in een moderne auto wenst, inclusief een duurzaamheidsrandje. Zo past Lotus een nieuw luxe materiaal toe dat is gemaakt van hergebruikte vezels uit de mode-industrie. Materialen als PVD-aluminium, alcantara, nappaleder en Ultrafabrics PU worden ook toegepast. De geluidsinstallatie is van KEF en biedt naar wens 3D-surroundgeluid. De configuratie met vijf zitplaatsen is standaard, de configuratie met vier zitplaatsen is een optie.

“Dit is een Lotus zoals je nog nooit eerder hebt gezien. We hebben een luxe performance-auto gecreëerd die bestuurders vertrouwen geeft en blij maakt met rauwe emotie en puur plezier – en ze verbindt met de weg”, zegt Ben Payne, Vice President of Design, Lotus Group.

Lotus Emeya

Marktintroductie Lotus Emeya

In het vierde kwartaal van dit jaar maakt Lotus meer informatie bekend over de Emeya. Ook de prijzen en beschikbaarheid per markt worden in een later stadium bekendgemaakt. Lotus verwacht de eerste leveringen in de tweede helft van volgend jaar, met een wereldwijde uitrol begin 2025.

Productie

De productie van de Emeya, net als die van de Eletre, vindt plaats in een van de modernste autoproductiefaciliteiten ter wereld, in Wuhan (China). De fabriek is eigendom van de Geely Holding Group en maakt uitsluitend Lotus-producten. 

Lotus Emeya


Lotus Emeya


Lotus Emeya