Autonieuws

Lotus Eletre vooraf reserveren, hoe werkt dat?

oktober 5, 2022

Het roer gaat om bij Lotus

De Lotus Eletre is de allereerste SUV van dit beroemde Britse automerk. Met hulp van het Chinese Geely timmert Lotus hard aan de weg om uit te groeien tot een serieuze speler op de EV-markt. De toekomst van Lotus is elektrisch. De huidige Emira is de laatste Lotus met een conventionele verbrandingsmotor. Het roer gaat dus om bij Lotus.

Electric Premium Architecture

Lotus bouwt zijn Eletre op het Electric Premium Architecture-platform, dat ook de basis zal vormen voor de andere drie EV’s die de fabrikant heeft aangekondigd en rond 2025 op de markt wil brengen. Het accupakket van de Eletre heeft een capaciteit van 100 kWh, waardoor een rijbereik van zo’n 600 kilometer haalbaar moet zijn.

Lotus Eletre

Prestaties en snelladen

Dankzij 800-volt technologie is snelladen kinderspel. Laadsnelheden tot 350 kW zijn mogelijk, waardoor er in 20 minuten zo’n 400 kilometer actieradius in het accupakket bijkomt. AC-laden kan tot 22 kW. Dankzij een systeemvermogen van 600 pk duurt de sprint van 0 naar 100 km/u volgens Lotus 2,95 seconden.

Vanafprijs Lotus Eletre

Een vanafprijs is nog niet bekend, maar in de wandelgangen wordt gesproken over 120.000 euro. Volledige prijsinformatie en autospecificaties worden in de tweede helft van 2022 beschikbaar gesteld.

Lotus Eletre

Lotus Eletre vooraf reserveren

Maar wat als je nu als eerste een exemplaar wilt bemachtigen? Dan is het verstandig om nu al een Lotus Eletre online te reserveren. Dat kan in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Klanten met een reservering ontvangen hun auto als eerste en hebben toegang tot exclusieve evenementen en inhoud terwijl ze wachten op levering. Begin 2023 zal het mogelijk zijn om de Eletre rechtstreeks te bestellen.

Kosten aanbetaling

De aanbetaling bedraagt 2.500 euro. Vervolgens krijg je een keur aan motor-, interieur- en exterieuropties. Als je het hele traject doorloopt ben je zeker van een productieplaats in de fabriek in het Chinese Wuhan. Lotus neemt contact met de kopers om de bezorgopties door te nemen, want thuis laten afleveren is ook mogelijk.

Annuleren

Reservering annuleren? Dat kan, je neemt contact op met het Contact Center via het ‘Contact’-formulier of e-mail om te melden dat je de reservering wilt annuleren. De betaalde reserveringskosten worden terugbetaald en de annulering wordt bevestigd.

Lotus Eletre